Fudbaleri Sarajeva počeli s pripremama za drugi dio sezone

Radiosarajevo.ba
Fudbaleri Sarajeva počeli s pripremama za drugi dio sezone
Fudbalski klub Sarajevo počeo je danas s pripremama za drugi dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ekipa iz Titove 38b odradila je danas na pomoćnom terenu stadiona Asim Ferhatović Hase prvi trening u 2017. godini.

U odnosu na sastav iz prvog dijela sezone nedostaje samo Marko Četković, a priključena su trojica juniora. Na prvom treningu nije bilo ni Nermina Crnkića, koji je opravdano odsutan. Uoči prvog treninga prisutnim predstavnicima medija obratili su se Perica Ivetić i Bojan Pavlović.

"Želim u novoj godini više sreće i uspjeha klubu nego što je bilo u 2016. godini. Nadam se da će moje pripreme sa Sarajevom proći dobro i radno, u dobroj atmosferi, maksimalnim intenzitetom i da neće biti povreda. Mislim da su svi igrači stigli dobro spremni i da su radili prema programima stručnog štaba tokom zimske pauze. Nadam se da ćemo ispoštovati sve što se ispred nas stavi i da ćemo se na kraju radovati. Naš cilj je da izborimo evropska takmičenja, a bit će dobro sve što napravimo preko toga", kazao je Perica Ivetić.

Sarajevo još uvijek nije dovelo nijedno pojačanje za proljetni dio sezone, a Ivetić vjeruje da to nužno nije loša okolnost.

"Ja mislim da je dobro ako se konkurencija pojačava, jer nas to tjera da budemo još bolji. Svaka ekipa koja je dugo na okupu može očekivati da napreduje i bude još bolja kroz taj kontinuitet. Sarajevo ima dobru ekipu sa dosta potencijala i ako se dopuni još 2-3 igrača kao što je šef rekao, ja mislim da ćemo na proljeće izgledati još bolje i čvršće i da će publika uživati u našim utakmicama", ističe Ivetić.

Bordo tim će odigrati nekoliko kvalitetnih probnih utakmica u toku priprema, a bivši fudbaler Slobode smatra da su pripreme u rezultatskom smislu nebitne, već je puno bitnije otvoriti proljeće dobrim rezultatom protiv Viteza.

"Nije bitno jesu li atraktivni protivnici ili ne, bitno je samo kako ćemo se mi spremiti. Protiv Viteza igramo našu najvažniju utakmicu. Ja sam pobornik toga da na pripremama radimo dobro, a da o igri razmišljamo protiv Viteza i da svako naredno kolo bude sve bolje i bolje. Ova liga je pokazala da nema lakih protivnika. Imamo nešto lakši raspored i to izgleda povoljnije. Ipak, neće biti lako dobiti ni Vitez ni Olimpik, te Široki koji se bori za neke svoje ambicije. Liga je puno kvalitetnija nego ranije", kazao je Ivetić na kraju.

Nakon Ivetića predstavnicima medija obratio se i Pavlović.

"Lijepo je što smo se skupili. Svi smo jedva čekali da počnu treninzi. Imali smo dosta vremena za odmor, a svi su odradili ono što su trebali u ovom periodu prije početka priprema. Najbitnije je da svi budemo zdravi i da se niko ne povrijedi. Svi su ozbiljno shvatili svoje zadatke i neće biti problema", kazao je Pavlović.

Sarajevo je odlično odigralo posljednjih pet kola prvenstva, u kojima je ostvarilo isto toliko pobjeda. Pavlović smatra da nije bilo dobro za Sarajevo što je tada prvenstvo završeno, ali smatra da se dobra forma može nastaviti i na proljeće.

"Posljednji mjesec jeseni bio nam je najbolji mjesec u cijeloj godini. Nije nam išlo na ruku što se u tom momentu završilo prvenstvo, ali imali smo dosta vremena da se odmorimo i dosta vremena da se spremimo, te smatram da ćemo spremni dočekati prve utakmice", istakao je golman Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije