Fudbal u doba korone: FIFA uvela novo pravilo koje stupa na snagu odmah

Hina
Fudbal u doba korone: FIFA uvela novo pravilo koje stupa na snagu odmah
Foto: EPA-EFE / Ilustracija / FIFA

Odbor za donošenje nogometnih pravila (Ifab) u petak je odobrio uvođenje pet umjesto dosadašnje tri zamjene igrača, a ova privremena odluka stupa na snagu odmah, u zajedničkoj su objavi za medije iznijeli Fifa i Ifab.

"Svakoj momčadi bit će dopušteno na utakmici izvesti pet zamjena, uz mogućnost još jedne zamjene ako se igraju produžeci", navodi se u priopćenju Fife.

Privremeni amandman na članak 3. u pravilima nogometne igre moći će biti primijenjen u svim ligama koje nastavljaju s natjecanjima nakon stanke izazvane pandemijom bolesti COVID-19.

Revolucionarna odluka

Nacionalna prvenstva pokušat će se završiti u roku, što znači da bi se nakon dugog razdoblja bez treninga ili samo uz individualne treninge nogometaši vratili na travnjake i igrali u ritmu od tri ili četiri utakmice sedmično.

Natjecanja koja budu primjenjivala taj amandman mogu ga koristiti do kraja ove kalendarske godine, a nije isključeno ni da se praksa nastavi.

Međunarodni nogometni savez i Ifab će do tada odlučiti hoće li se opcija s pet mogućih zamjena na utakmici nastaviti primjenjivati do kraja 2021., što uključuje i Europsko prvenstvo koje je trebalo biti održano ove godine, a odgođeno je za sljedeće ljeto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije