Fotograf kojeg su Vatreni srušili u slavlju stiže u Hrvatsku na ljetovanje

Radiosarajevo.ba
Fotograf kojeg su Vatreni srušili u slavlju stiže u Hrvatsku na ljetovanje
Foto: EPA-EFE / Yuri Cortez okružen igračima Hrvatske

Na poziv Hrvatske turističke zajednice u posjetu Hrvatskoj dolazi Yuri Cortez, fotoreporter Angence France-Pressa (AFP), koji je simpatije svijeta zadobio našavši se usred slavlja hrvatskih nogometaša nakon plasiranja Hrvatske u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, poslije gola Marija Mandžukića protiv Engleske.

Cortez će zajedno sa svojom porodicom boraviti u Hrvatskoj od 31. augusta do 7. septembra te će obići Zagreb, Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar, Opatiju, Rovinj i Pulu, ali i ostale turistički atraktivne lokalitete poput Nacionalnog parka Kornati ili Parka prirode Telašćica, piše Antena Zadar.

Hrvatska ispisala historiju i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva

Svoj će odmor obitelj Cortez započeti u Zagrebu gdje će tokom prvog i drugog dana boravaka u Hrvatskoj (31.8. i 1.9.) razgledati glavni grad uz stručnog vodiča vozeći se na Segwayu, a obići će i park Maksimir te ZOO vrt. Potom će boraviti u Dubrovniku (2.9.) gdje će obići staru gradsku jezgru, zidine te vidikovac na Srđu.

Nakon toga, upoznat će historiju Splita (3.9.) te uživati u lokalnim plažama, a sljedećeg će dana (4.9.) upoznati još jedan dalmatinski biser, Šibenik.

Nakon razgleda grada program istoga dana uključuje posjet Nacionalnom parku Kornati i otoku Žut te kasniji polazak morskim putevima do Zadra gdje će obitelj uz tonove morskih orgulja pozdraviti sunce. Svoje putovanje nastavljaju u Opatiji (5.9.) gdje će se održati prigodni susret obitelji Cortez s predstavnicima Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i Hrvatskog nogometnog saveza.

Program narednog dana (6.9.) uključuje posjet perjanici hrvatskog turizma, Istri, odnosno obilazak Rovinja i Pule gdje će upoznati kulturu, običaje i gastronomiju sjevernog dijela Jadrana.

53-godišnji Cortez voditelj je meksičkog dopisništva AFP-a, treće najveće novinske agencije na svijetu. U svojoj je profesionalnoj karijeri, osim sportskih natjecanja, fotografirao i prirodne katastrofe, humanitarne krize, a prošao je i fotoaparatom zabilježio i scene ratišta diljem svijeta.

Dodajmo kako su informaciju i vijest o njegovu dolasku u Hrvatsku, kao i pozivu Hrvatske turističke zajednice, prenijeli i brojni regionalni I svjetski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije