Florentino Perez: Format Lige prvaka je zastario

0
Radiosarajevo.ba
Florentino Perez:  Format Lige prvaka je zastario
Foto: EPA-EFE / Florentino Perez

Superliga koju su osnovali najbogatiji i najutjecajniji klubovi Evrope 18. aprila, raspala se samo dva dana poslije nakon što je nekoliko klubova pod pritiskom odlučilo da se povuče.

Prvi je to učinio Chelsea, a tako i pokrenuo pravi egzodus, jer su njegovim stopama krenuli svi engleski klubovi, kao i Barcelona i Inter.

Predsjednik Real Madrida i ovog takmičenja Florentino Perez na početku je govorio kako nij erazočaran i da vjeruje da će se projekat privesti kraju, ali sada je u razgovoru za radio Cardena Ser otvorio dušu i govorio o svemu.

“Tužan sam jer radimo na ovom već tri godine, La Liga je nedodirljiva, ali format Lige prvaka je zastario i zanimljiv je od četvrtfinala. Prošle sezone smo izgubili 650 miliona eura i očito je da format nije dobar, a mi smo napravili onaj u kojem od početka igraju najvažnije evropske ekipe i gdje možete dobiti više novca, jer veliki ne bi gubili zbog solidarnosti s drugima. Radili smo dugo na ovome, ali možda nismo dobro predstavili ideju”, rekao je Perez pa onda “zaprijetio”:

“Niko nije odustao, jer niko nije platio ‘penale’. Bilo je klubova koji nisu bili naročito zainteresovani, ali potpisali su obvezujuće ugovore. Koliki su penali? To vam neću otkriti. Za ovih 48 haotičnih sati nikada nisam vidio takvu agresiju predsjednika UEFA-e, od prijetnji do raznih uvreda, kao da smo nekoga ubili. Nogometu treba spas, desile su se neke komplikovane situacije i Englezi su odustali i izgubili interes. Manipulisalo se i krenula je kontrakampanja, htjeli su nas prikazati kao grupu koja ubija nogomet.”, piše SportCentar.

Dalje je istakao kako vjeruje da za timove iz Engleske ne postoji druga opcija osim igranja u Superligi, dok je o timovima iz Njemačke i Francuske rekao da su žrtve UEFA-ine predstave i da nije normalno da klubovi s vrha gube novac dok ostali zarađuju.

Projekat je trenutno u ‘stand-by’ fazi, zajedno smo i Juventus još uvijek nije odustao. Pričao sam s Agnellijem tri puta danas i mi ćemo tražiti nove partnere. Ključno je pitanje kako zainteresovati mlađu publiku da prati nogomet. To nije zatvorena liga, već ima klubove koji su zaslužili da budu tu jer imaju najviše fanova na društvenim mrežama. Moramo imati mečeve kao kad se u tenisu sastanu Federer i Nadal, želimo imati najbolje utakmice i time nikoga nećemo isključiti”, rekao je Perez.

O protestu navijača Chelseaja rekao je da iza svega stoji “jedan čovjek” i da ih u Londonu nije bilo više od 40.

“Na protestu navijača Chelseaja je bilo 40 osoba, a mogu vam reći i ko ih je doveo tamo i to je isti onaj čovjek koji je igračima Cadiza u meču protiv Reala dao majice s porukom da se nogomet igra radi navijača”, završio je prvi čovjek Real Madrida.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije