Florentino Perez najavio moguće pokretanje Balkanske lige

2
Radiosarajevo.ba
Florentino Perez najavio moguće pokretanje Balkanske lige
Foto: EPA-EFE / Florentino Perez

Osnivanje Superlige moglo bi izazvati mnoge promjene u takmičenjima širom Europe, a kao posljedica toga mogla bi se osnovati i Balkanska liga.

Takav mogući scenarij najavio je Florentino Perez, predsjednik novoosnovane Superlige, u intervjuu za El Chiringuito, a prenosi Scsport.ba.

Planirano je da Superliga ima 15 sigurnih učesnika, dok bi se samo njih pet mijenjalo, a Perez ubjeđuje javnost da bi i tih pet ekipa imalo šansu da osvoji pehar te se osvrnuo i na Balkan.

Zašto je oni ne bi osvojili? Mogu se boriti da zauzmu jedno od tih mjesta. Nešto bi moglo da slijedi iza ovoga, da se napravili druga liga ili nešto slično”, rekao je Perez, a potom je dodao:

UEFA mora da razumije da se fudbal promijenio u Europi i da postoje oni koji žele drugačije takmičenje. Čujem da Skandinavci kažu da žele da naprave ligu, Balkanci, zemlje Beneluksa… Žele promjenu jer bismo umrli u ovoj trenutnoj situaciji”.

Sigurno je da bi se regionalnom ligom podigao kvalitet fudbala na našim prostorima i konačno bi se počelo zarađivati veće sume od TV prava.

Ukoliko krenu Skandinavci sa svojom ligom, kao i zemlje Belenuksa, klubovi na našim prostorima bi rizikovali da dodatno zaostaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije