Princ William zabrinut zbog osnivanja Superlige

3
Radiosarajevo.ba
Princ William zabrinut zbog osnivanja Superlige
Foto: hellomagazine.com / Princ William

Princ William, vojvoda od Cambridgea, izjavio je da bi pokretanje Superlige nanijelo štetu fudbalu te da zbog toga dijeli zabrinutost navijača, javlja Anadolu Agency (AA).

Princ William je na Twitter nalogu kazao da cijela fudbalska zajednica, od najnižih do najviših nivoa, treba više nego ikada čuvati vrijednosti takmičenja i pravde.

Princ William, koji je ujedno i predsjednik Fudbalske asocijacije Engleske (FA), izjavio je također da dijeli zabrinutost brojnih navijača zbog inicijative o pokretanju Superlige.

Dvanaest evropskih fudbalskih klubova postiglo je dogovor o pokretanju novog takmičenja, Super lige, uprkos protivljenju Europske fudbalske asocijacije (UEFA).

U zajedničkom saopštenju navodi se da će Super ligom upravljati klubovi osnivači među kojima su Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Real Madrid i Tottenham.

“Osim toga biće pozvana još tri kluba da se priključe prije inauguralne sezone koja će početi što je prije moguće”, navedeno je ranije u saopštenju osnivača Superlige.

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, inicijativu 12 bogatih klubova u Evropi koji su ozvaničili planove za formiranje Superlige, nazvao je apsurdnom.

“Iznenađen sam i nisam mogao ni pretpostaviti da ljudi mogu ići do ove krajnosti”, rekao je Čeferin, najavljujući uvođenje sankcija za pomenutih 12 klubova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije