! / Otkriven tačan naziv takmičenja i predstavljen zvanični logo Superlige

19. 04. 2021. u 14:32:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Dvanaest najvećih evropskih klubova objavilo je sinoć osnivanje Superlige, zatvorenog takmičenja za 20 klubova koji će biti direktna konkurencija Ligi prvaka.

Utemeljitelji lige su Milan, Arsenal, Atletico, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid i Tottenham, piše Scsport.ba.

Njima će se pridružiti još tri kluba, a ovih 15 ekipa imat će garantovano mjesto u ligi. Preostalih pet učesnika dobilo bi se kroz kvalifikacije.

Igrat će se dvije grupe po deset klubova, a prve četiri ekipe u svakoj ligi ušle bi u nokaut-fazu.

Očekuje se da će liga u prvih nekoliko sezona generirati više od 10 milijardi eura zarade, a američka banka JP Morgan već je objavila da će Superligu sponzorirati s 3.5 milijardi eura.

Predstavljen je i vizualni identitet novog takmičenja koji, očekivano, nema veze s Ligom prvaka i njenom već kultnom ikonografijom.

Takmičenje se službeno zove The Super League, a logo takmičenja nije pretjerano atraktivan. Sastoji se od ove tri riječi na crnoj podlozi kojoj je dodan nakošeni krug s centra nogometnog igrališta.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA