FK Željezničar: Općina nije uplatila nijednu marku na račun kluba u 2021.

0
Radiosarajevo.ba
FK Željezničar: Općina nije uplatila nijednu marku na račun kluba u 2021.
FOTO: Facebook / FK Zeljeznicar

Fudbalski klub Željezničar izdao je saopštenje za javnost da Općina Novo Sarajevo nije uplatila nijednu marku na račun kluba, iako je 2020. godine Općinsko vijeće Klub proglasilo od interesa za Općinu.

"Moralna podrška i generalno korektni odnosi sa Općinom Novo Sarajevo, ipak nisu rezultirali planiranjem sredstava za Klub u 2021. godini, iako je za isto bila prilika i kroz donošenje rebalansa budžeta u oktobru 2021. godine.

Cijeneći navedeno, Klub je u proteklom periodu imao aktivnu i otvorenu komunikaciju sa načelnikom Općine kao i nadležnim Općinskim službama, te je aktuelni stav i obećanje Općine Novo Sarajevo da će Klub na odgovarajući način biti tretiran u budžetu za 2022. godinu.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Kako je u trenutno u toku javna rasprava kroz koju će se kreirati budžet za 2022. godinu, FK Željezničar je podnio pisanu inicijativu Općini Novo Sarajevo, te očekujemo da će ista biti uvažena, te da će Općina Novo Sarajevo podržati aktivnosti Kluba u 2022. godini.

Klub će svakako javnost i navijače informisati o ispunjenim/neispunjenim obećanjima Općine Novo Sarajevo", navodi se u saopćenju FK Željezničar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije