Tri gola za tri boda: Željezničar protiv GOŠK-a slavio prvu pobjedu ove sezone

Radiosarajevo.ba
Tri gola za tri boda: Željezničar protiv GOŠK-a slavio prvu pobjedu ove sezone
Sjajnu utakmicu na startu nove Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali su nogometaši FK Željezničar, koji su u odličnom ofanzivnom ritmu slavili protiv novog premijerligaša, ekipe GOŠK-a.

Iako su nesretno ispali u drugom pretkolu Europa lige, a zatim i ostali bez šefa stručnog štaba Slavka Petrovića, Plavi s Grbavice pokazali su odlučnost da naprave veliki rezultat u ovoj sezoni Premijer lige.

Sa takvom željom ušli su u utakmicu protiv GOŠK-a, te je već u 17. minuti Grbavica zagrmjela oduševljenjem. Nakon solo prodora Blagojević je uspio sa velike razdaljine, otprilike sa 30-ak metara, savladati golmana gostiju iz Gabele, otvorivši eurogolom novu sezonu Željezničara.

Nakon toga u potpunosti je razbijen blagi pritisak koji su domaći nogometaši osjećali te je krenula potpuna ofanizva na gol gostiju.

Do kraja poluvremena dominirali su terenom, a u pretposljednjoj minuti stigla je i nagrada za takvu terensku nadmoć i trud, te je Zakarić uspio još jednom matirati golmana GOŠK-a.

U sličnom ritmu nastavljena je utakmica i u drugom dijelu, te su Plavi ponovo pokazali svoju nadmoćnost na terenu. GOŠK se, s druge strane, nemoćno pokušao odupirati konstantnoj ofanzivi na njihov gol zbog čega su mnogo griješili u odbrani. U jednoj takvoj prilici, nakon izgledne akcije Željezničara, u kaznenom prostoru je srušen Ramović, zbog čega je dodijeljen penal domaćim nogometašima.

Kapiten domaćeg tima, proslavljeni Zajko Zeba, bio je siguran kao i mnogo puta do sada te sa bijele tačke donio Plavim veliku prednost od 3:0.

Do kraja susreta, GOŠK je nekoliko puta pokušao da stigne barem do izgledne prilike, dok je s druge strane novi trener Željezničara Admir Adžem davao priliku mladim igračima da okušaju svoju sreću na terenu. To je, za goste i urodilo plodom, te su u 86. minuti uspjeli stići do počasnog pogotka. Strijelac je bio Anković.

No, taj pogodak nije mnogo utjecao na kompletan rezultat te je na kraju Željezničar stigao do prva tri boda ove sezone, pri rezultatu od 3:1.

U narednom kolu nogometaši s Grbavice imat će nešto teži zadatak, kada putuju na gostovanje u Doboj kod Kaknja, kako bi odigrali utakmicu s nogometašima Mladosti. S druge strane, nogometaši GOŠK-a, nakon vatrenog krštenja imat će za koju nijansu slabijeg protivnika od Željezničara, a u Gabelu će im na dvoboj doći banjalučki Borac.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije