FK Velež ostao bez direktora: Džemil Šoše podnio ostavku!

3
Radiosarajevo.ba
FK Velež ostao bez direktora: Džemil Šoše podnio ostavku!
Foto: FK Velež / Džemil Šoše

Sada već bivši direktor mostarskog Veleža, Džemil Šoše, podnio je ostavku na funkciju prvog čovjeka u ovom klubu.

Riječ je o osobi koja je za vrijeme svog mandata preporodila Rođene u proteklih nekoliko godina i vratila ih na staze stare slave.

Razloga za ovakvu odluku je dosta, a sve je detaljno objasnio u objavi na Facebooku koju prenosimo u cjelosti.

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

"Dragi Veležovci, poštovani članovi, navijači i prijatelji Rođenih, ovim putem želim Vas obavjestiti o svojoj odluci da podnesem ostavku na poziciju direktora FK Velež Mostar. Naime, smatram da je potrebno da neko preuzme odgovornost za evidentnu rezultatsku krizu i određene probleme u samom funkcionisanju našeg kluba, a također smatram da, po prirodi stvari, najveća odgovornost leži upravo na meni kao direktoru FK Velež Mostar. O ovoj svojoj odluci i njenim razlozima obavijestio sam i članove UO FK Velež", istakao je Šoše pa dodao:

Novi kiks Veleža: Rođeni u Gabeli podijelili bodove s Igmanom

Novi kiks Veleža: Rođeni u Gabeli podijelili bodove s Igmanom

"Predstavljalo mi je ogromnu čast i zadovoljstvo kroz proteklih pet godina obavljati ovako odgovornu dužnost u našem voljenom Klubu. O rezultatima svoga rada u našem Veležu ne mogu biti objektivan sudija, ali zato mogu najiskrenije reći da će mi period mog rada u našem Veležu – uprkos svim teškoćama, problemima i teškim odlukama koje je često valjalo donositi – zauvijek ostati duboko u srcu, jer kroz angažman u FK Velež stvorio sam mnoge predivne uspomene koje sigurno ne blijede. Na tome sam iskreno zahvalan Klubu i svima vama koji ste stajali uz Velež na trnovitom putu koji smo kroz protekli period skupa prelazili.

Hvala svima koji su mi bili podrška da istrajem i u periodima kada ni sam nisam vjerovao da imam snage za to. I naravno, velika hvala Veležovoj vjernoj Red Army, sjajnoj navijačkoj grupi koja je uvijek bila tu u trenucima kad je podrška bila najvažnija. Naravno, moja ostavka na funkciju direktora FK Velež nipošto ne znači da svim svojim srcem i stručnim kapacitetima i dalje ne stojim na raspolaganju našem voljenom Klubu, ali jednostavno smatram da je došao trenutak kad moram priznati i sebi i vama da se trenutno nisam u stanju nositi sa svim problemima, teškoćama i izazovima koje pozicija direktora FK Velež u ovom trenutku predstavlja.

Jednom Rođeni, zavijek Rođeni!

MOSTAR U SRCU , VELEŽ DO GROBA!", poručio je Šoše.

Dragi Veležovci, poštovani članovi, navijači i prijatelji Rođenih, Ovim putem želim Vas obavjestiti o svojoj odluci da...

Posted by Dzemil Sose on Wednesday, August 17, 2022

Podsjetimo, on je i na kraju prošle sezone na jednoj od sjednica kluba ponudio ostavku, ali je dobio podršku Upravnog odbora i odlučio je ostati.

Džemil Šoše je poziciju direktora FK Velež obnašao od decembra 2017. godine. Zahvaljujući njegovom požrtvovanom radu kao i ljudima u i oko kluba Rođeni su se vratili u sami vrh. fudbala u BiH.

Mostarci su u prošloj sezoni osvojili trofej namjenjen pobjedniku Kupa BiH, a već drugu godinu zaredom plasirali su se u evropska takmičenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije