Sarajevo pobijedilo Banants i zakazalo dvoboj s velikanom iz Italije

Radiosarajevo.ba
Sarajevo pobijedilo Banants i zakazalo dvoboj s velikanom iz Italije
Nogometaši Sarajeva večeras su u sjajno odigranoj utakmici na stadionu Koševo s 3:0 savladali Banants iz Armenije, te su se plasirali u drugo pretkolo Europske lige.

Fudbaleri Sarajeva prvu domaću utakmicu u novoj sezoni odigrali su u okviru revanš utakmice prvog pretkola Europske lige protiv ekipe Banantsa iz Armenije te je savladali s 3:1.

Sarajevo je zasluženo zakazalo duel s Atalantom ili Fiorentinom, ovisno od toga šta Sud za sportsku arbitražu bude imao za reći o žalbi Milana zbog izbacivanja iz Europe.

Do vodstva je Bordo tim došao u 31. minuti poslije ubačene lopte Krste Velkoskog iz kornera, koju je dobro ispratio i u mrežu smjestio Nihad Mujakić.

U 38. minuti Mersudin Ahmetović postigao je neočekivani i sjajan gol. Osim mladih Nihada Mujakića, Selmira Pidre i Alena Mustafića koji su utakmicu igrali od početka, u drugom dijelu je na teren ušao i mladi Ševkija Resić. Upravo je on sjajno istrčao kontru s Mersudinom Ahmetovićem u 70. minuti.

Meč je okončan s 3:0, a Bordo tim je pokazao da u dobroj formi dočekuje početak nove sezone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije