Musemić: Prvi cilj nam je da prođemo, drugi da pobijedimo i prođemo

Radiosarajevo.ba
Musemić: Prvi cilj nam je da prođemo, drugi da pobijedimo i prođemo
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Husref Musemić
Fudbaleri Sarajeva prvu domaću utakmicu u novoj sezoni odigrat će danas kada će u okviru revanš utakmice prvog pretkola Europske lige na stadionu "Asim Ferhatović Hase" gostovati armenski FC Banants.

FK Sarajevo ima povoljan rezultat iz prve utakmice (2:1), a u pohodu na drugo pretkolo potrebna je što veća podrška vjernih navijača.

"Rezultat iz prve utakmice daje nam za pravo da se nadamo najboljem. Vidjeli ste sinoć, puno iznenađenja. Moramo biti pametni, disciplinovani i trebali bi uraditi utakmicu u najboljem mogućem. Povratak navijača želimo obilježiti dobrom igrom. Prvi cilj nam je da prođemo, drugi da pobijedimo i prođemo, a treći da pobijedimo, prođemo i odigramo dobro. Svi igrači osim Crepulje i Bekića su u konkurenciji. Vjerovatno će biti jedna ili dvije izmjene u odnosu na utakmicu u Armeniji" rekao je trener FK Sarajeva Husref Musemić.

On je podvukao da je ekipa pripremne utakmice dobro i da je bilo manjih problema u drugom poluvremenu susreta u Armeniji. 

 "Nemamo rezultat od pet razlike da možemo igrati opuštenije. Krebnut ćemo malo opreznije da kroz igru što prije postignemo gol. Oni će pokušati u prvom poluvremenu igrarti na kontru, polukontru, a mi ćemo biti oprezni.

Nisam sto posto zadovoljan formom pojedinih igrača, treba nam vremena. Mi još uvijek tražimo tip igrača kakav je bio Sarić", kazao je Musemić, dodavši da je ekipi potreban igrač njegovog kalibra. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije