FK Sarajevo 2023. godinu završio u višemilionskom minusu

2
Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo 2023. godinu završio u višemilionskom minusu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / FK Sarajevo-FK Velež

Fudbalski klub Sarajevo objavio je finansijski izvještaj za prethodnu 2023. godinu, koji pokazuje deficit od 3,3 miliona KM.

Kako bi stekli licencu za učešće u Wwin ligi Bosne i Hercegovine, klubovi su dužni javno objaviti svoje finansijske izvještaje i poslovnu dokumentaciju.

Prema objavljenom izvještaju za 2023. godinu, prihodi FK Sarajevo iznosili su 7,8 miliona KM, što je manje za 800.000 KM u poređenju sa prethodnom godinom.

Zoran Zekić ostao bez teksta: "Dugo ovo nisam doživio, fudbal večeras nije bio pravedan"

Zoran Zekić ostao bez teksta: "Dugo ovo nisam doživio, fudbal večeras nije bio pravedan"

Rashodi kluba su povećani za 1,5 miliona KM. Dok su prije dvije godine iznosili 9,5 miliona KM, prošle godine su dostigli 11 miliona KM.

FK Sarajevo je potrošio oko 3,5 miliona KM na plate, što je znatno manje u odnosu na 2022. godinu kada su izdaci iznosili 5,2 miliona KM.

Interesantno je da je iznos potrošenih sredstava za plate sličan onom kod FK Željezničar, koji je potrošio 3,1 milion KM, iako se godinama suočava s finansijskim izazovima.

Sarajevo je zaključilo 2023. godinu s deficitom od 3,3 miliona KM, što je za 2,3 miliona više u poređenju s 2022. godinom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije