Slovenski mediji: Simon Rožman napušta FK Sarajevo

3
Radiosarajevo.ba
Slovenski mediji: Simon Rožman napušta FK Sarajevo
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Simon Rožman

Slovenski mediji su u nedjelju, 12. maja, objavili da će trener FK Sarajevo Simon Rožman napustiti klub na kraju sezone.

Turbulentna sezona je dobila bar djelomično uspješan završetak, ali četvrto mjesto na tabeli, i pored plasmana u Evropu, nije bilo dovoljno za potpuno zadovoljstvo čelnih ljudi Sarajeva. To je vjerojatno jedan od razloga zašto se, kako saznaje portal planetnogomet.si, Simon Rožman polako oprašta od glavnog grada Bosne i Hercegovine!

Prema informacijama, Simon Rožman će voditi sarajevski klub samo još na posljednje dvije utakmice sezone, nakon čega će se zajedno sa svojim stručnim štabom oprostiti od Koševa.

Zlatan Fazlić Fazla za Radiosarajevo.ba: O "Teatarskoj" i ciklusu posvećenom opsadi Sarajeva

Zlatan Fazlić Fazla za Radiosarajevo.ba: O "Teatarskoj" i ciklusu posvećenom opsadi Sarajeva

Rožman je preuzeo Sarajevo u augustu prošle godine, kada je zajedno sa Senijadom Ibričićem napustio Domžale. Do danas vodio je sarajevski tim na 34 utakmice, na kojima je ostvario 18 pobjeda i doživio 9 poraza.

Činilo se neko vrijeme da će se Rožman s  banjalučkim Borcem boriti za naslov prvaka, ali Sarajevo je u drugom dijelu sezone ušlo u vrlo lošu formu, u februaru i martu propustilo je borbu i za ligaški i za kup trofej. Simon Rožman je na posljednje tri utakmice tri puta slavio i, kako je rečeno, odveo Sarajevo u Evropu. Ali tamo će ga voditi neko drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije