Plavi remizirali u gradu na Vrbasu: Krupa zakomplikovala borbu za titulu prvaka BiH

E. H.
Plavi remizirali u gradu na Vrbasu: Krupa zakomplikovala borbu za titulu prvaka BiH
/ Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba/Ilustracija
Brojni ljubitelji nogometa sa velikim nestrpljenjem dočekali su ovo nedjeljno popodne, tokom kojeg se u Krupi na Vrbasu odigravao jedan od odlučujućih mečeva u utrci za prvaka BiH.

Nakon što je jučer FK Sarajevo kiksalo na gostovanju kod Zrinjskog u Mostaru, nogometaši Željezničara došli su u idealnu poziciju da ostvare značajnu prednost nad oba ova tima i praktično naprave veliki korak ka osvajanju titule.

U takvom raspoloženju nogometaši gostujućeg tima sjajno su otvorili ovu utakmicu, te već nakon devet minuta stigli do prednosti. Veliko slavlje navijačima priredio je Bekrić, koji je sjajno matirao golmana Krupe.

Do kraja prvog dijela nogometaši gostujućeg tima uspijevaju održati ovo vodstvo, iako je nekoliko puta Krupa kvalitetno prijetila, te je prvi dio utakmice završen rezultatom 0:1.

Drugi dio susreta mnogo bolje otvaraju domaći nogometaši, koji na krilima svoje publike uspijevaju doći do nekoliko izglednih prilika. Pritisak na početku drugog poluvremena vrlo kvalitetno su iskoristili, te su uz blagu psihološku prednost uspjeli stići i do izjednačenja.

U 61. minuti mrežu Željezničara zatresao je Barić, koji postiže zaista maestralan pogodak sa vrha šesnaesterca.

Do kraja utakmice Krupa je uspijevala da se odupre svim napadima prvoplasirane ekipe, te su nekoliko puta čak uspijevali i zaprijetiti golu Plavih s Grbavice, čime su napravili sjajan posao, ne dopustivši Željezničaru da dođe na korak do titule prvaka BiH.

Utakmica u Krupi na Vrbasu završena je rezultatom 1:1, čime je borba za titulu dodatno zakomplikovana.

Ovog puta, Željezničar nije uspio napraviti posao vrijedan titule, te je na taj način ostavio prostor Zrinjskom, pa čak i Sarajevu da stignu do naslova prvaka BiH. U posljednja dva kola najveće šanse i dalje ostaju na strani Željezničara, koji će morati dati sve od sebe da izvuče najbolje rezultate iz utakmica sa Sarajevom i Radnikom iz Bijeljine. 

I Sarajevo će svoje šanse tražiti u gradskom derbiju, ali i na gostovanju kod Krupe, te će njihov posao do kraja prvenstva biti najteži.

Gledajući raspored, najlakši posao može obaviti ekipa Zrinjskog, koja bi sa pobjedama u mečevima protiv Slobode i bijeljinskog Radnika, u slučaju novog kiksa Željezničara, stigla na sami vrh tabele.

Jedno je sigurno, očekuju nas dva itekako uzbudljiva vikenda na nogometnim terenima u BiH, te ćemo imati priliku da do kraja prvenstva gledamo neizvjesnu borbu za titulu prvaka države.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije