Finale prije finala: Nastavlja se Kup Bosne i Hercegovine

Radiosarajevo.ba
Finale prije finala: Nastavlja se Kup Bosne i Hercegovine
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo - Zrinjski

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavljena je prošlog vikenda utakmicama 20. kola, a danas će se utakmicama četvrtfinala nastaviti i takmičenje u Kupu Bosne i Hercegovine, a najzanimljivije će biti u Sarajevu gdje se sastaju istoimeni domaćin i aktuelni prvak Zrinjski.

Utakmica je to za koju se na osnovu onoga što smo do sada vidjeli u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, može reći da je finale prije finala. Duel dvije ekipe koje su najviše pokazale do sada. Posebno se to odnosi na ekipu iz Titove 38b. Bordo tim osim što ima sedam bodova više od prvog pratioca Zrinjskog, te čak 15 od Širokog Brijega, je i ubnjdeljivo najefikasnija ekipa u ligi. Bordo tim je postigao 46 golova u 20 kola, a primio svega 15.

Poređenja radi, Zrinjski je prvi sljedeći klub sa 31 postignutim golom. Manje golova od Sarajeva (15), primio je jedino Široki Brijeg. Obje ekipe ne znaju za poraz u posljednja četiri susreta i nema nikakve sumnje da nas očekuje vrhunski dvomeč.

"Nećemo kalkulisati. Zrinjskog poštujemo, ali igrači nisu umorni i pokušat ćemo ostvariti pobjedu. Zrinjskom su otišli Bilbija i Todorović i sigurno je da će im to biti hendikep, ali imaju odličnih novih igrača. Slišković je trener koji se voli takmičiti, tako da u tom smislu neće biti iznenađenja", rekao je uoči ove utakmice šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo - Husref Musemić.

Duel na stadionu Asim Ferhatović Hase počinje u 17 sati. Osim duela na stadionu Asim Ferhatović Hase danas će snage odmjeriti još i Zvijezda iz Gradčca i TOŠK iz Tešnja (14:30), te Široki Brijeg i banjalučki Borac (19:00).

Za sedam dana na rasporedu je prvi duel Sloge Crnjelovo i Klisa Buturović Polje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije