FIFA o ponašanju Messija i Ronalda: Nedostatak poštovanja za fudbal

Radiosarajevo.ba
FIFA o ponašanju Messija i Ronalda: Nedostatak poštovanja za fudbal
Foto: Arhiv / Mess i Ronaldo
Fabio Capello optužio je Lionela Messija i Cristiana Ronalda za nedostatak poštovanja zbog nepojavljivanja na FIFA-inoj dodjeli nagrada "The Best", koja se održala u ponedjeljak, na kojoj je Luka Modrić osvojio nagradu.

"Odsustvo Ronalda i Messija, je nedostatak poštovanja za igrače, za FIFA-u i za cijeli svijet fudbala. Da li je moguće da su oni osvojili previše, pa sada ne vole da gube. U životu morate biti dobri i kada gubite i kada pobjeđujete", kazao je Capello.

FIFA The Best 2018: Luka Modrić najbolji igrač svijeta

Naime, Ronaldo i Messi nisu se pojavili na svečanost, na kojoj je Luka proglašen za najboljeg nogometaša svijeta. Portugalski napadač nije se pojavio ni 30. augusta u Monacu, kada je Modrić proglašen za najboljeg nogometaša Europe.

Ronaldo nije došao jer mu je teško palo što je ostao bez nagrade, a u Londonu se nije pojavio jer je navodno imao premalo vremena do nove ligaške utakmice Juventusa.

Messi je odustao od dolaska u London zbog porodičnih razloga.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije