Modrić komentirao nedolazak Ronalda: Luka otkrio detalje u kakvim su odnosima

Radiosarajevo.ba
 Modrić komentirao nedolazak Ronalda: Luka otkrio detalje u kakvim su odnosima
Foto: EPA-EFE / Luka Modrić najbolji FIFA igrač za 2018.

Luka Modrić je najbolji nogometaš svijeta. Zvijezda Reala u izboru FIFA-e, Svjetske nogometne federacije, izabran je za najboljeg igrača svijeta u 2018. godini. 

FIFA The Best 2018: Luka Modrić najbolji igrač svijeta

Modriću stižu čestitke iz svih krajeva svijeta, a kapitenu hrvatske reprezentacije koja je na Mundijalu u Rusiji osvojila drugo mjesto, čestitao je i jedan od najboljih nogometaša svih vremena Brazilac Pele.

“Čestitam Luki i Marti na osvajanju nagrade. Bilo je privilegija vidjeti vas oboje kako igrate ove sezone,” poručio je sjajni Brazilac. 

Zanimljivo je kako su glasali najbolji - kapiten argentinske reprezentacije Lionel Messi glasao za Modrića, dok je Cristiano Ronaldo najviše glasova dao Francuzu Raphaelu Varaneu.

Modrić je na kraju pobijedio sakupivši 29.05 posto glasova, dok je Ronaldo bio drugi sa 19.08 posto glasova.

“Godina za pamćenje... Da sam mogao sam birati godinu, ne bih je izabrao. Najbolja godina u mojoj karijeri, kako kolektivno tako i individualno. Ponosan sam što sam uspio doći do ovdje, zahvalan sam svima koji su glasali za mene", rekao je Modrić.

Novinara HRT-a zanimao je komentar nedolaska Portugalca na svečanost u London.

“Čuli smo se nekoliko puta, u dobrom smo odnosu, čujemo se kad se trebamo čuti”, dodao je Modrić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije