FIFA daje 600.000 dolara učesnicima interkontinentalnog baraža za Mundijal

AA
FIFA daje 600.000 dolara učesnicima interkontinentalnog baraža za Mundijal
Svjetska fudbalska federacija (FIFA) izdvojit će 600.000 dolara (oko 510.000 eura) kako bi snosila troškove reprezentacijama koje će igrati u interkontinentalnom baražu za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

FIFA je objavila da će sa po 150.000 dolara finansirati putne troškove reprezentacijama Australije, Hondurasa, Novog Zelanda i Perua.

Novozelandski mediji ove sedmice su objavili da su fudbalski zvaničnici te zemlje predali zahtjev FIFA-i za finansijsku pomoć kako bi iznajmili avion.

Naime, ne postoji niti jedan direktan let koji bi reprezentativce Novog Zelanda, nakon prve utakmice u Wellingtonu 11. novembra prevezao do Lime, gdje ih čeka revanš a Peruom 15. novembra.

Honduras će ugostiti Australiju u San Pedro Suli 10. novembra, a revanš će se igrati pet dana kasnije u Sydneyju.

Interkontinentalni baraž susreti, zajedno sa onima europskog baraža, odredit će posljednjih šest učesnika Svjetskog prvenstva u Rusiji na kojem će igrati 32 reprezentacije. Žrijeb grupa za Mundijal bit će održan 1. decembra u Moskvi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije