Fenomenalna Sloga rutinski savladala Tuzla City i približila se plasmanu u Europu

0
Radiosarajevo.ba
Fenomenalna Sloga rutinski savladala Tuzla City i približila se plasmanu u Europu
Foto: Printscreen / Sloga Meridian

Fudbaleri Sloge Meridian su na Stadionu "Dr. Milan Jelić" u Modriči savladali ekipu Tuzla Cityja u prvoj utakmici 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmicu na Stadionu "Dr. Milan Jelić" su bolje otvorili fudbaleri Sloge koji su u 12. minuti došli u vodstvo novim pogotkom Vidića, kojem je asistirao iskusni Veselinović.

Bila je to samo kruna potpune kontrole nad igrom u kojoj gostima iz Tuzle nisu dozvolili ni jednu ozbiljnu priliku sve do 23. minute.

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Tada nakon jednog ubačaja Delimeđca Šukilović kasni na loptu i propušta odličnu priliku za svoju ekipu. Potom se igra počela seliti na polovinu terena koja je pripadala fudbalerima Sloge.

Bilježimo i još dvije dobre prilike za goste. Najprije u 29. minuti Mehanović šutira sa 20 metara, ali lopta odlazi pored gola. Zatim u 35. minuti Delimeđac šutira iz slobodnog udarca sa velike udaljenosti ali golman domaćih sigurno hvata loptu.

Poluvrijeme.

Posted by FK Tuzla City on Saturday, March 16, 2024

U 43. minuti bilježimo i dobru priliku za domaće kada Nikolić šutira glavom, ali Lolić brani njegov udarac, a potom i još jednu priliku za goste kada Pantelić šutira sa 16 metara ali golman domaćih brani.

Kada se očekivalo da Tuzla City kruniše svoju terensku inicijativu u finišu prvog poluvremena, domaći udvostručuju vodstvo novim pogotkom Vidića. On je iskoristio grešku u dodavanju između Šukilovića i Lolića, te bez većih problema postiže pogodak za 2:0.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor između dva poluvremena.

Kako se završilo prvo poluvrijeme, tako je počelo i drugo. Dobojlije u 54. minuti dolaze do novog pogotka. Veselinović je izveo korner, Vidić šutirao glavom, Lolić brani ali na odbijanac natrčava Grabež i pogađa za 3:0.

U 59. minuti izdvajamo i dobar pokušaj Veselinovića koji je šutirao sa desetak metara, ali Lolić brani njegov udarac. U 67. minuti bilježimo i prvu ozbiljniju priliku za goste. Kobiljar je šutirao sa skoro same ivice šesnaesterca, ali lopta odlazi daleko od gola.

Lopta je i dalje okrugla...kotrlja se 😀

Posted by FK Sloga Meridian on Saturday, March 16, 2024

U 71. minuti Vidić propušta nakon jednog dobrog kontra napada postići hat-trick kada je šutirao jako loše i lopta odlazi pored gola. U 75. minti Hadžić dobro šutira nakon ubačaja Mehanovića, ali lopta odlazi malo pored gola.

Ono što mu nije uspjelo u 75. minuti, postigao je u 80. Hadžić je lijepim udarcem sa 15-ak metara zatresao mrežu Sloge i smanjio rezultatski zaostatak na 3:1.

Malo agilnije su gostujući fudbaleri igrali nakon tog pogotka, ali nisu uspjeli doći do iznenađenja, te je Sloga Meridian slavila novu, zasluženu pobjedu, piše scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije