Fantastično Sarajevo "petardom" počastilo Uzbekistance na pripremama u Turskoj

0
Radiosarajevo.ba
Fantastično Sarajevo "petardom" počastilo Uzbekistance na pripremama u Turskoj
Foto: FK Sarajevo / Dal Varešanović

Sarajevo je u novoj pripremnoj utakmici u Antaliji ostvarilo ubjedljivu pobjedu protiv FC Qizilqum iz Uzbekistana, a bordo klub je slavio rezultatom 5:0, uz sjajnu partiju mladog Dala Varešanovića.

Bordo klub je bio bolji na početku utakmice i uglavnom loptu imao u svojim nogama, a u desetoj minuti Sarajevo je došlo do prednosti.

Varešanović je sjajno uposlio Bagarića, koji je zatresao mrežu Uzbekistanaca.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Iako se Qizilqum uspio malo osloboditi pritiska, Sarajevo je udvostručilo prednost u 19. minuti. Pidro je bio strijelac drugog gola bordo tima, a ponovo je asistenciju upisao Varešanović, koji je nakon dvije asistencije u 24. minuti pogodio za 3:0, piše Scsport.

Uzbekistanski klub u nastavku je imao neke šanse, a došlo je i do varnica na terenu, kada je sudija morao razdvajati igrače. U finišu prvog dijela utakmice Varešanović i Suljić su pokušali, no promjene rezultata nije bilo.

Drugo poluvrijeme je bilo dosta nezanimljivo i dugo se čekalo na šanse. Sarajevo je u 79. i 80. minuti postiglo još dva gola, a drugi je bio djelo Čatakovića, koji je pogodio sjajno sa 20-ak metara i 5:0 je bio konačan rezultat.

FK Sarajevo je počeo u sastavu: Dizdarević, Mujakić, Palić, Hebibović, Pidro, Šećerović, Kapić, Varešanović, Kobiljar, Suljić, Bagarić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije