Fantastično Sarajevo na kišnom Koševu potopilo GOŠK i vratilo se u borbu za Europu

0
Radiosarajevo.ba
Fantastično Sarajevo na kišnom Koševu potopilo GOŠK i vratilo se u borbu za Europu
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / FK Sarajevo-NK GOŠK

Nogometaši Sarajeva savladali su na Koševu ekipu GOŠK-a iz Gabele (4:0) u susretu 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je prvu dobru priliku imalo u 14. minuti kada Ajdin Hasić šutira iz slobodnog udarca, ali pored gola.

Sporna situacija desila se u 27. minuti kada je Bordo tim tražio jedanaesterac nakon što je jednog igrača GOŠK-a je lopta zakačila u ruku u bloku, ali sudija Topalović je odlučio da se igra nastavi.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Na kišnom Koševu bilo je mnogo faulova, a prečka Gabeljana zatresla se u 34. minuti kada je s više od 20 metara šutirao Buljubašić.

Ubrzo nakon toga u 35. minuti uslijedio je i pogodak. Hasić je izveo majstoriju i silovitim udarcem iskosa s desne strane zatresao mrežu GOŠK-a za vodstvo od 1:0.

43’ | Gol - Čataković ⚽️ FK Sarajevo 2:0 NK GOŠK

Posted by FK Sarajevo on Saturday, March 16, 2024

Još jedna konfuzna situacija desila se u 38. minuti kada je sudija svirao jedanaesterac za Sarajlije, ali je na savjet pomoćnika promijenio odluku. Ostalo je nejasno da li je igrača GOŠK-a lopta pogodila u leđa ili u ruku.

Bordo momci su udvostručili prednost u 42. minuti preko Čatakovića koji je pogodio mrežu gostiju nakon centaršuta Hasića.

Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Sarajeva od 2:0.

Gabeljani su u nastavku stvorili dobru priliku, ali je Hasukić u 52. minuti šutirao pored gola.

Izvanredna intervencija Kyeremeha desila se u 68. minuti kada je Musulin šutirao pored istrčalog golmana, a Ganac glavom brani gol Sarajeva i loptu odbija od prečku

Sarajevo je još jednom zatreslo prečku, a nakon toga u 75. minuti Beganović stavlja tačku na utakmicu i utrostručuje prednost svoje ekipe.

Izabranici Simona Rožmana nisu stali, pa su postigli još jedan pogodak za kraj. Opet je strijelac bio Beganović u 92. minuti.

Sarajevo je savladalo GOŠK iz Gabele rezultatom od 4:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije