Fabrizio Romano potvrdio jedan od najvećih transfera u historiji: "Sve je potpisano"

2
Radiosarajevo.ba
Fabrizio Romano potvrdio jedan od najvećih transfera u historiji: "Sve je potpisano"
Foto: EPA - EFE / Kylian Mbappe

Saga oko transfera Kyliana Mbappea (25) u Real Madrid je konačno završena. To tvrdi Fabrizio Romano, najpouzdaniji izvor s fudbalskog tržišta, koji je objavio kako je francuski napadač kompletirao dugonajavljivani prelazak na Santiago Bernabeuu.

"Kylian Mbappe u Real Madridu, HERE WE GO! Svi dokumenti su potpisani, pečatirani i kompletirani. Real je osvojio Ligu prvaka, nakon čega će iduće sedmice objaviti da je Mbappe njegov igrač. Mbappe je još u februaru odlučio gdje će nastaviti karijeru. Od sada ga se može smatrati igračem Reala", napisao je Romano.

S obzirom da se radi o historijskom transferu, Romano je snimio i prigodan video za više od 20 miliona svojih pratitelja na X-u.

Uhapšene medicinske sestre iz zatvorske bolnice: Robijašu unijele telefon, evo šta su za to dobile

Uhapšene medicinske sestre iz zatvorske bolnice: Robijašu unijele telefon, evo šta su za to dobile

"Saga je gotova. Mbappe je igrač Reala. Ovo je historijski Here we go!", rekao je Romano.

Mbappe (25) je došao u PSG 2018. godine za 180 miliona eura iz Monaca. Iako je igrao s Lionelom Messijem i Neymarom te za PSG u 308 utakmica postigao 256 i namjestio 108 golova, nije uspio osvojiti Ligu prvaka.

To nije uspio ni ove godine, jer je PSG ispao u polufinalu od Borussije Dortmund.

Već je neko vrijeme nezadovoljan i želi otići. Predsjednik kluba zadržao ga je prije dvije godine jednim od najvećih ugovora u historiji fudbala.

Zarađivao je oko šest milijuna eura bruto mjesečno (2.7 milijuna neto), a dobio je i bonus od 180 miliona eura (352,06 miliona KM) samo za potpis ugovora te dodatnih 70 miliona (136,91 miliona KM) na kraju svake godine ugovora, koji je trebao trajati tri godine. No ponuđena mu je opcija da nakon dvije sezone ode besplatno, a tu opciju odlučio je iskoristiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije