Kylian Mbappe šokirao naciju, rekao "ne" Francuskoj

1
Radiosarajevo.ba
Kylian Mbappe šokirao naciju, rekao "ne" Francuskoj
Foto: EPA - EFE / Kylian Mbappe

Kylian Mbappe (25) napustio je Paris Saint Germain, a samim tim i Francusku pošto će, izvjesno je, preći u Real Madrid. A onda je zadao novi "udarac" svojoj naciji.

Odlučio je jedan od najboljih igrača planete da odbije poziv selektora olimpijske reprezentacije "Trikolora" Thierryja Henryja.

Iako je bilo najavljeno da će igrati na Olimpijskim igrama u Parizu, Mbappe je ipak odlučio da odjavi nacionalni tim i potpuno se posveti Real Madridu.

Iako je rečeno da u ovoj džamiji u BiH neće biti klanjan bajram-namaz, džematlije sve iznenadile

Iako je rečeno da u ovoj džamiji u BiH neće biti klanjan bajram-namaz, džematlije sve iznenadile

Naravno, prethodno će igrati za Francuze na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, gde će biti glavni favoriti za osvajanje titule.

Ali svakako će dio navijača nesumnjivo biti razočaran odlukom da Mbappe ne zaigra pred domaćom publikom na najvećoj planetarnoj sportskoj smotri.

Podsjetimo, na olimpijskom fudbalskom turniru igraju igrači do 23 godine, uz pravilo da svaki selektor može da pozove trojicu igrača preko te starosne granice.

U Henryjevoj reprezentaciji to bi trebalo da budu Alexandre Lacazette, Antoine Griezmann i Olivier Giroud.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije