Europsko prvenstvo ulazi u završnicu: Večeras okršaj Italije i Španije

0
Radiosarajevo.ba
Europsko prvenstvo ulazi u završnicu: Večeras okršaj Italije i Španije
Foto: EPA-EFE / Italija - Španija

Europsko prvenstvo ulazi u završnicu.

Nakon puno uzbuđenja, 48 odigranih mečeva u 11 gradova, večeras na londonskom Wembleyju u prvom polufinalu igraiju Italija i Španija.

Italijani su ostvarili nevjerovatan niz bez poraza. Ekipa Roberta Mancinija već 33 utakmice, od septembra 2018. godine nije izgubila.

Španci su puni samopouzdanja, a i statistika iz međusobnih sureta je na njihovoj strani. Crvena Furija je u posljednjih osam mečeva protiv Italijana samo jednom poražena.

Na Apeninskom poluotoku vlada optimizam uoči polufinala, no italijanski selektor Roberto Mancini poziva na oprez:

Bit će to teška utakmica, baš kao i protiv Belgije. Španija je izvanredna u posljednjih nekoliko godina, ima mnogo mladih igrača i izvrsnog trenera. Italija još nije u finalu. Neće biti lako, trebamo pružiti sjajnu predstavu, Španija je vrhunska ekipa, u polufinalu smo, pa neće biti lako”.

Španci imaju jasan plan kako doći do pobjede.

“Ključ će biti posjed lopte. Mi smo lideri u posjedu lopte, ali oni su također ekipa koja može držati loptu. To će biti prava bitka. Italijani se znaju prilagoditi i igrati bez lopte. Naš je cilj jasan, želimo loptu. Želimo igrati s loptom i radije imamo posjed, a ako je nemamo, prilagodit ćemo se”, istaknuo je španski strateg Luis Enrique.

MOZZART kladionica daje blagu prednost Talijanima kvotom od 2.65, dok je kvota na Špance 2.85.

Ostatak ponude možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije