Europska takmičenja: Roma traži novo finale u Leverkusenu, Sevilla spašava sezonu protiv Juventusa

0
Radiosarajevo.ba
Europska takmičenja: Roma traži novo finale u Leverkusenu, Sevilla spašava sezonu protiv Juventusa
Foto: EPA - EFE / Roma - Bayer Leverkusen

Liga prvaka ima svoja dva finalista, a večeras će isto saznati i Europska liga te Konferencijska liga, 'mlađa braća' najboljeg takmičenja u Europi. 

Nakon što su Manchester City i Inter izborili finale Lige prvaka, večeras se za ovu čast u druga dva europska takmičenja bore Bayer Leverkusen, Roma, Juventus i Sevilla (Europska liga), te AZ Alkmaar, West Ham, Basel i Fiorentina (Konferencijska liga). 

U Leverkusenu će revanš meč igrati domaći Bayer i Roma. U prvom susretu, bolji je bio tim iz Rima, koji je golom Edoarda Bove uspio doći do prednosti koju brani u Njemačkoj. 

Poznati modni brend proglasio bankrot

Poznati modni brend proglasio bankrot

Treba još svakako spomenuti i da Benjamin Tahirović ima priliku postati prvi Bosanac i Hercegovac u finalu Europa lige još od 2019. godine, kada je za Arsenal igrao Sead Kolašinac

U drugom polufinalnom duelu sastaju se Juventus i Sevilla. Sevilla će računati na trofej u ovom takmičenju kao spas jako loše sezone u nacionalnoj ligi, dok će Juventus nastojati da pokaže puno bolju igru nego u prvom meču, kada su se spasili u posljednjim sekundama meča. 

Konferencijska liga će također dobiti svoje finaliste večeras. AZ Alkmaar ima gol zaostatka protiv West Hama (2:1 za engleski tim u prvom meču), a u istoj situaciji se nalazi Fiorentina protiv Basela (2:1 za švicarski tim u prvom meču). 

Sve utakmice se igraju od 21:00 sat, a sve ih možete pratiti u direktnom prijenosu na kanalima Arene Sport

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije