EURO 2024 | Ukrajina pred eliminacijom nakon prvog poluvremena drugog kola

0
Radiosarajevo.ba
EURO 2024 | Ukrajina pred eliminacijom nakon prvog poluvremena drugog kola
Foto: UEFA / Slovačka i Ukrajina

U toku je prva utakmica osmog dana Evropskog prvestva između Slovačke i Ukrajine. Trenutni rezultat utakmice je 1:0.

Slovačka je u prvom kolu savladala favoriziranu Belgiju u odličnom meču. Jedini strijelac gola na tom dvoboju bio je tridesetogodišnji napadač Slavije Prag, Ivan Schranz, kojeg je uposlio Kucka u sedmoj minuti. Schranz je matirao nemoćnog Casteelsa, a taj gol se ispostavio kao odlučujući za tri boda, jer su oba pogotka Lukakua poništena nakon asistencije VAR-a

Ukrajina je na otvaranju Evropskog prvenstva doživjela težak poraz od Rumunije. Na terenu u Münchenu postojala je samo jedna ekipa. Utakmica je završena rezultatom 3:0, a strijelci golova bili su Stanciu, Marin i Dragus.

Vojin Mijatović otkrio ko je glasao protiv usvajanja deklaracije u NSRS

Vojin Mijatović otkrio ko je glasao protiv usvajanja deklaracije u NSRS

Jedini strijelac u prvom poluvremenu duela Slovačke i Ukrajine, bio je Schranz u 17. minuti utakmice kada je iskorstio asistenciju Harslina i pogodio za 1:0.

Ukoliko ne dođe do preokreta u drugom poluvremenu, Ukrajina će biti jednom nogom van turnira jer ih u zadnjem kolu grupne faze čeka duel protiv favorizirane Belgije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije