EURO 2024 | Fullkrug pogodio u finišu i poslao Njemačku sa prve pozicije u osminu finala

0
Radiosarajevo.ba
EURO 2024 | Fullkrug pogodio u finišu i poslao Njemačku sa prve pozicije u osminu finala
Foto: UEFA / Švicarska - Njemačka

Odigrana je derbi utakmica 3. kolo grupe A na Euru. Domaća selekcija Njemačke igrala je protiv Švicarske i nakon 90 minuta rezultat je bio 1:1. Izabranici Murata Yakina ostali su bez pobjede u sudijskoj nadoknadi.

Nijemcima poništen gol, a onda je pogodio Ndoye

Nijemci su odmah krenuli agresivno ka golu Švicaraca. Igrao se 2. minut kada je Musiala sjajno ubacio za Gundogana, ali je lopta izbiejna u korner. U 17. minuti poništen je pogodak Elfu. Andrich je postigao pogodak iz daljine, ali je VAR poništio gol je je prothodno bio faul nad jednim igračem Švicarske.

Kazna za promašaje stigla je u 29. minuti. Prvi ozbiljniji napada i pogodak Švicaraca. Poslije sjajane akcije loptu je sa nekih pet metara Ndoye ubacio u mrežu. Matirao je nemoćnog Neuera.

Johann Sattler kod predsjednice Palavrić: Šta se razgovaralo u Ustavnom sudu BiH?

Johann Sattler kod predsjednice Palavrić: Šta se razgovaralo u Ustavnom sudu BiH?

U tim trenucima Švicarska je preuzela prvo mjesto u grupi A. Odmah nakon pogotka mogli su reprezentativci zemlje podno Alpa doći i do drugog, ali Ndoye ovaj put pucao pored gola. Do kraja prvog dijela Elf je pokušao doći do poravnanja, ali bez uspjeha.

Pritisak Elfa u drugom poluvremenu, Švicarci prijetili iz kontri

U nastavku Elf kreće snažno po izjednačenje. U 51. minuti Musiala dobro puca, ali Sommer sjajno brani. Četiri minute poslije Koroos šutira sa nekih 20 metara. Nije precizan. Igrao se 63. minut kada je Raum snažno pucao. Lopta odlazi preko gola.

U tim trenucima Švicarci su meč provodili u defanzivnom grču. U 69. minuti Nijemci su tražili kazneni udarac, ali ga nisu dobili.

Novu prilku Kroos je imao u 81. minuti. Sommer je odbio, a Sane u nastavku akcije pucao preko gola. Vargas je u 84. minuti postigao drugi pogodak za Švicarsku, ali je poništen pogodak zbog ofsajda. U 88. minuti odličan udarac Xhake sa 25 metara, odbranio je Neuer. I onda u 92.minuti 1:1. Pogodio je Fullkrug.

Nijemci imaju 7, Švicarci 5 bodova. I idu dalje, piše SC Sport

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije