Euro 2024 | Englezi slavili nakon drame i Slovake poslali kući sa Europskog prvenstva

3
A. S.
Euro 2024 | Englezi slavili nakon drame i Slovake poslali kući sa Europskog prvenstva
Foto: AA / Engleska - Slovačka

Slovačka je bila blizu da priredi senzaciju i izbaci Englesku sa Europskog nogometnog prvenstva koje se igra u Njemačkoj.

Konačan rezultat je bio 2:1 za Englesku nakon produžetka, a nakon 90 minuta bilo je 1:1, pa se otišlo u produžetke.

Protivnik Bosne i Hercegovine (ostvarili dvije pobjede 2:0 i 2:1 nad Zmajevima, op.a.) u borbi za Euro 2024. u kvalifikacijama bio je blizu da nastavi svoj put u Njemačkoj. Zaustavio ih je  prvo Bellingham u 95. minuti, pa Kane u prvoj minuti produžetka. 

Teška nesreća na cesti u BiH, ima povrijeđenih

Teška nesreća na cesti u BiH, ima povrijeđenih

Prvo poluvrijeme

Slovaci su napadli od prve minute. U 12. smo zapisali situaciju da je Haraslin povukao po lijevoj strani, istrčao pred Pickforda i pucao. No, u posljednji trenutak reagirali su Guehi i Trippier i spriječili siguran gol.

U 25. minuti Slovačka je povela. Lopta je dugo putovala do Streleca koji se našao između linija.

Engleska odbrana ostala je loše postavljena, a Schranz je uletio u prostor i poentirao iza Pickforda za veliko slavlje Slovaka!

Zanimljivo, Ivan Schranz postao je drugi igrač koji je zabio tri gola za Slovačku na velikim takmičenjima. Prije njega to je uspjelo Robertu Vitteku na Svjetskom prvenstvu 2010. godine.

Do kraja prvog dijela, spori i nemoćni Englezi upisali su samo seriju od pet kornera, ali bez većih uzbuđenja na terenu.

Ostalo je 1:0 za Slovačku nakon 45 minuta.

EURO 2024 | Uživo iz Gelsenkirchena s utakmice Europskog prvenstva: Engleska - Slovačka 1:1

EURO 2024 | Uživo iz Gelsenkirchena s utakmice Europskog prvenstva: Engleska - Slovačka 1:1

Drugo poluvrijeme

U drugom doijelu odmah smo vidjeli gol Engleza koji je poništen. VAR je poništio gol Engleske zbog ofsajda. Utvrđeno je da je Foden prebrzo utrčao u prostor.

U 55. minuti smo zapisali još jednu veliku priliku Slovaka. Englezi su izgubili loptu na sredini terena, Strelec je zapucao sa samog centra i skoro prebacio Pickforda. No, lopta je otišla pored gola.

U 78. minuti Kane je promašio 100-postotnu šabnsu. Foden je ubacio iz slobodnog udarca, Kane je bio neometan ispred gola Slovaka, no njegov udarac glavom orišao je pored gola.

/ Anketa

Ko će biti novi nogometni prvak Europe?
Rezultati

U posljednih 15 minuta Slovaci su se uglavnom branili. Čvrsto su stajali i izdržali pet minuta  od ukupno šest minuta sudijske nadoknade.

U petom je Engleska stigla do 1:1. Svi igrači su bili u petercu Slovaka, a Bellingham je uhvatio loptu škaricama i zabio za izjednačenje na samom kraju. Otišlo se u produžetke.

Produžetak

Već u prvoj minuti prvog produžetka Engleska je povela sa 2:1. Nakon odbijene lopte Toney je glavom prebacio u sredinu, tamo se našao Harry Kane i poentirao za vodstvo Engleske.

U 105. minzuti zamalo su Slovaci izjednačili. Pekarika nije uspio zatvoriti Eze, ali nije uspio pospremiti loptu u gol Engleza.

U drugom produžetku bilo je varnica na terenu, poluprilika za Slovake, ali se rezultat nije mijenjao. ostalo je 2:1.

Večeras od 21 sat sastaju se Španija i Gruzija. I taj susret možete iz minuta u minutu pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije