EURO 2024 | Danas ćemo saznati i posljednje učesnike četvrtfinala na Europskom prvenstvu

0
Radiosarajevo.ba
EURO 2024 | Danas ćemo saznati i posljednje učesnike četvrtfinala na Europskom prvenstvu
Foto: EPA - EFE / Virgil Van Dijk

Posljednje utakmice osmine finala Europskog prvenstva u Njemačkoj se nastavljaju u utorak, 2. jula, a u njima će snage odmjeriti Rumunija-Nizozemska i Austrija-Turska.

Na Munich Football Areni snage će odmjeriti Rumunija i Nizozemska od 18 sati. Rumuni su u nastavak takmičenja otišli sa prve pozicije u grupi E, sa četiri osvojena boda. U njihovoj grupi desila se jedinstvena situacija u historiji EP-a jer su sve ekipe imale isti broj bodova, ali su međusobni susreti i gol razlika presudili.

Nizozemska je sasvim neočekivano kao trećeplasirana reprezentacija prošla dalje. Oni su osvojili četiri boda koji su im bili dovoljni za plasman u nokaut fazu.

Prvi teniser svijeta poslije skoro četiri sata borbe izborio plasman u treće kolo Wimbledona

Prvi teniser svijeta poslije skoro četiri sata borbe izborio plasman u treće kolo Wimbledona

Austrija i Turska će u Leipzigu voditi bitku za četvrtfinale, a utakmica počinje u 21 sat. Austrijanci su odigrali sjajne mečeve u grupnoj fazi te su sa prve pozicije ostvarili prolaz u osminu finala. Osvojili su šest bodova u grupi D.

Turci su nešto slabije, ali ipak kvalitetno, odigrali mečeve u grupi F u kojoj su sa šest bodova sa druge pozicije prošli dalje. Oba susreta direktno će prenositi BHT1.

Tekstualne prijenose današnjih utakmica u Njemačkoj iz minuta u minutu možete pratiti i na portalu Radiosarajevo.ba.

/ Anketa

Ko će biti novi nogometni prvak Europe?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije