Euforija u Mostaru: Ante Čačić na korak do klupe Zrinjskog

0
Radiosarajevo.ba
Euforija u Mostaru: Ante Čačić na korak do klupe Zrinjskog
Foto: Anadolija / Ante Čačić

Novi trener HŠK Zrinjski Mostar od početka iduće polusezone trebao bi biti Ante Čačić. Izvori bliski mostarskom klubu su rekli da bi bivši trener Dinama trebao početi s radom tokom zimske pauze.

Otkaz je prije nekoliko sedmica dobio Krunoslav Rendulić, trener koji je doveo Zrinjski u grupnu fazu UEFA Konferencijske lige. Rendulić je imao odlične rezultate isprve, uključujući i najveći uspjeh u modernoj historiji bosanskohercegovačkog nogometa, ali su loši rezultati kluba iz Mostara na kraju "došli glave" za hrvatskog trenera.

U opticaju za novog trenera bilo je nekoliko imena, uključujući i bivšeg trenera Osijeka Stjepana Tomasa, ali je izbor na kraju spao na Čačića.

Još jedna sjajna partija Zmaja: Džanan Musa najbolji u novoj pobjedi Real Madrida

Još jedna sjajna partija Zmaja: Džanan Musa najbolji u novoj pobjedi Real Madrida

Kako je navode izvori, Čačić je čak bio razmatran za novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine ranije ove godine, ali je na kraju ipak izabran Savo Milošević, javlja ofenziva.

Sada Čačić preuzima "posrnuli" Zrinjski, koji je i matematički ostao bez šansi za prolazak u Konferencijskoj ligi, dok je u Premijer ligi BiH ostao daleko iza prvoplasiranog FK Borac Banja Luka.

Čačić je u karijeri vodio 16 klubova, a najviše vremena je proveo na klupi GNK Dinamo Zagreb. Zadnji angažman bio mu je upravo u ovom klubu, a tu je bio do 6. aprila ove godine. Vodio je i reprezentaciju Hrvatske, od 2015. do 2017. godine.

U karijeri ima dvije titule prvaka Hrvatske, jedan kup, jedan superkup, kao i jedan slovenski Superkup kojeg je osvojio s Mariborom 2013. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije