Estonija nakon debakla na Bilinom polju ima novog selektora

Fena
Estonija nakon debakla na Bilinom polju ima novog selektora
Fudbalski savez Estonije postavio je za novog selektora bivšeg igrača Martina Reima, nakon što je Šveđanin Magnus Pehrsson u srijedu odstupio s te pozicije.

Reim (45), koji je zabilježio 157 nastupa za Estoniju u periodu od 1992. do 2009. godine, trenirao je mlađe selekcije te baltičke zemlje.

U prvoj kvalifikacionoj utakmici za svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, Estonija je doživjela težak poraz od Bosne i Hercegovine 5:0, dok će narednu utakmicu igrati kući protiv Gibraltara.

Nikada nisu igrali svjetska i evropska prvenstva, a u kvalifikacijama za Euro 2016 završili su na četvrtom mjestu uz tri pobjede, jednim remijem i šest poraza, prenosi Eurosport.

Pehrsson (40), koji je postavljen na mjesto selektora u decembru 2013. godine ranije je trenirao klubove u Skandinaviji, napustio je klupu Estonije s bilansom od 11 pobjeda, osam remija i 14 poraza.

Dvojica Reimovih bivših saigrača, Andres Oper i Mart Poom, imenovani su za njegove asistente zajedno s Jannom Kivislidom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije