Ermin Šiljak napravio veliki uspjeh u Grčkoj: Solun slavi Bosanca

1
Radiosarajevo.ba
Ermin Šiljak napravio veliki uspjeh u Grčkoj: Solun slavi Bosanca
Foto: Privatni album / Ermin Šiljak vodi Aris u Europu

Solun slavi Bosanca Ermina Šiljka. Bivši slovenački nogometni reprezentativac, koji ima profi trenersku diplomu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, ostvario je veliki uspjeh u Grčkoj i sa Arisom izborio plasman na europsku scenu.

Ermin Šiljak, koji je kao nogometaš slavu stekao u Francuskoj i Švedskoj, iznenada je dobio priliku da sjedne na klupu grčkog kluba i za kratko vrijeme izborio plasman u Europu.

"Moj menadžer mi se javio, dao mi ponudu koju nisam mogao odbiti. Obavio sam razgovor s vlasnikom kluba i stigao u Solun. Ugovor imam do 31. juna i vidjet ćemo šta i kako dalje", kaže Ermin Šiljak za Radiosarajevo.ba iz Soluna.

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Aris je u srijedu izborio plasman u Europu, nakon što su na domaćem terenu sa 4:2 nadigrali direktnog konkurenta Volos.

"Bila je to sjajna utakmica. Paklena atmosfera, napadačka igra i četiri gola u mreži rivala. Do kraja prvenstva, u ova dva kola protiv AEK-a i Panatenaikosa možemo igrati potpuno opušteno. Ponosan sam na ovaj uspjeh", kazao je Ermin Šiljak, koji ima profi licencu NSBiH, a prije dvije godine bio je jedan od kandidata za selektorsku klupu Zmajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije