Mogući transfer nad transferima: Leclerc je bio jasan i stao u kraj spekulacijama...

0
Radiosarajevo.ba
Mogući transfer nad transferima: Leclerc je bio jasan i stao u kraj spekulacijama...
Foto: EPA-EFE / Charles Leclerc

Posljednjih nekoliko sedmica moglo se čuti kako bi Charles Leclerc mogao napustiti Ferrari i potpisati ugovor s Mercedesom, a sada je stigao i njegov odgovor.

Prije svega, da napomenemo kako je došlo do ovih glasina. Dakle, ugovor Lewisa Hamiltona s Mercedesom završava na kraju sezone, a zasad ne postoji naglasak da će biti produžen. Upravo to je jedan od razloga zašto se spominju moguće zamjene za sedmerostrukog prvaka, a s njemačkom momčadi najčešće se povezuje Leclerc.

Pojavile su se informacije da je Monegažanin već odradio telefonski razgovarao sa šefom Mercedesa Torgerom Christianom 'Totom' Wolffom, a Leclerc stao u kraj svim spekulacijama i dao konkretan odgovor na dilemu.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

"Nije bilo razgovora. Barem zasad. Potpuno sam koncentriran na projekt koji imam danas, a to je Ferrari. Uvijek mi je bio san voziti za Ferrari i volim ovu momčad. Cilj mi je osvojiti naslov s Ferrarijem, tako da ne razmišljam o Mercedesu. U potpunosti vjerujem timu i imam vjere kada je riječ o budućnosti, a kasnije ćemo vidjeti", odgovorio je vozač Ferrarija.

Leclercov ugovor s Ferrarijem ističe na kraju sljedeće sezone, a prvi čovjek talijanske momčadi Frederic Vasseur ne boji se kako bi Leclerc mogao otići suparniku ako Ferrari ne bude konkurentan ostalima.

"Ima ugovor s nama još jednu godinu. Prema tome, ima vremena za razgovore. Ne bojim se, mislim da nije pravi trenutak za razgovor na tu temu", zaključio je Vasseur, prenosi T Portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije