Epilog incidenta: Tošić i Van Persie suspendovani, Karleuša bez kazne

Radiosarajevo.ba
Epilog incidenta: Tošić i Van Persie suspendovani, Karleuša bez kazne
/ Anadolija
Disciplinska komisija Fudbalske federacije Turske (TFF) odrezala je kazne akterima incidenta u Kup utakmici između Bešiktaša i Fenerbahcea koja je odigrana u nedjelju na Vodafone Areni u Istanbulu.

Fudbaler Bešiktaša Duško Tošić kažnjen je s četiri utakmice zabrane igranja, dok je Robina van Persie iz Fenera dobio suspenziju na tri utakmice.

Kažnjen je i trener Bešiktaša Senol Gunes s jednim susretom zabrane vođena tima, dok će zvanični prvak Turske jednu utakmicu igrati pred praznim tribinama. Također, portparol Upravnog odbora Bešiktaša Metin Albayrak dobio je zabranu rada u trajanju od četiri mjeseca i 15 dana.

Neki s dosta ironije spominju da je šteta što Turska federacija nije mogla kazniti Tošićevu suprugu, popularnu srnbijanska pjevačicu Jelenu Karleušu. Ona je bila na stadionu, a odmah nakon utakmice istakla se uvredama na račun Van Persieja putem društvenih mreža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije