Tottenham protutnjao kroz Stoke, Arsenal došao do pobjede u 95. minuti

Radiosarajevo.ba
Tottenham protutnjao kroz Stoke, Arsenal došao do pobjede u 95. minuti
Šest utakmica četvrtog kola engleskog Premiershipa odigrano je danas u terminu od 16 sati. Ubjedljivu pobjedu na gostovanju kod Stoke Cityja upisali su fudbaleri Tottenhama.

Arsenal je na svom terenu dočekao Southampton. Gosti su poveli u 18. minuti susreta, a autogol je postigao Petr Čech. Samo 11 minuta kasnije izjednačio je domaćin. Mrežu Southamptona zatresao je Koscielny. Arsenal do trijumfa dolazi u 95. minuti susreta, a strijelac je Santi Cazorla s bijele tačke. 

West Ham je na domaćem terenu dočekao Watford. Domaćin je poveo u petoj minuti susreta, a strijelac je nakon asistencije Payeta, Antonio. Isti igrača su u glavnim ulogama u 33. minuti. Opet je Payet asistent, a Antonio strijelac.

Watford je u finišu prvog poluvremena stigao do izjednačenja. Prvo je nakon asistencije Capouea pogodio Ighalo u 41. minuti, da bi Deeney izjednačio rezultat u drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena. Gosti su ekspresno došli do preokreta. Prvo je Capoue pogodio u 53. minuti, da bi na 4:2 povisio Holebas u 63. minuti utakmice. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

Tottenham je danas gostovao kod Stoke Cityja. Gosti iz Londona do vodstva su došli u 41. minuti susreta. Pogodio je Son nakon asistencije Eriksena. Nakon 15 minuta igre u nastavku bilo je jasno da bodovi idu u London. Gosti do dva gola prednosti dolaze u 56. minuti, a opet je isti dvojac u glavnim ulogama.

Samo četiri minute kasnije Tottenham je poveo s 3:0. Ovaj put Walker je asistent, a strijelac je Alli. U 70. minuti bilo je 4:0 za Tottenham. Pogodio je Hary Kane. Ostalo je do kraja 4:0 za Spurse.

Novajlija Middlesbrough ugostio je Crystal Palace. Gosti su poveli u 16. minuti susreta. Zaha je asistent, a mrežu domaćina trese Benteke. Domaćin je na odmor ipak otišao s neriješenim rezultatom. Izjednačio je Ayala u 38. minuti susreta.

Novu prednost Palaceu donio je Zaha nakon samo tri minute igre u nastavku susreta. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za goste iz Londona. 

Burnley je na svom terenu dočekao Hull City. Domaćin je do vodstva došao u 72. minuti susreta, a mrežu gostiju zatresao je Defour. Gosti su do izjednačenja došli golom Snodgrassa u samoj završnici susreta. Bournemouth je ugostio WBA, a domaćin je do vodstva došao u 79. minuti utakmice golom Wilsona. Ostalo je do kraja 1:0 za domaće,

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije