Ibišević vodio Herthu do trijumfa, Apotekari srušili Spahićev HSV

Radiosarajevo.ba
Ibišević vodio Herthu do trijumfa, Apotekari srušili Spahićev HSV
EPA / Hertha
Pet utakmica drugog kola njemačke Bundeslige odigrano je danas, a pobjedu je upisala Hertha našeg Vedada Ibiševića.

Hertha do vodstva dolazi u osmoj minuti susreta. Haraguchi je u ulozi asistenta, a mrežu domaćina trese reprezentativac Bosne i Hercegovine, Vedad Ibišević. Dva gola prednosti Herthi je donio  Scheiber u 86. minuti susreta. Ostalo je do kraja 2:0 za goste. Ibišević je igru napustio u 79. minuti utakmice. 

HSV Emira Spahića gostovao je kod Bayer Leverkusena. Gosti su poveli u 58. minuti susreta, a mrežu Apotekara zatresao je Bobby Wood. Bayer je izjednačio deset minuta prije kraja. Nakon asistencije Brandta pogodio je Pohjanpalo. U samom finišu susreta Apotekari dolaze do sva tri boda. Pohjanpalo je postigao hat-trick. Prvo je pogodio u 91. minuti, a potom i u 94 .  Emir Spahić je odigrao svih 90 minuta. 

Freiburg je na svom terenu dočekao Borussiju Mönchengladbach. Gosti su se prvi radovali, a mrežu domaćina zatresao je Hazard u 35. minuti. Nakon devet minuta igre u nastavku susreta pogodio je Philipp i izjednačio rezultat. Freiburg do potpunog preokreta dolazi u 85. minuti utakmice, a strijelac za domaće je opet Philipp. Samo tri minute kasnije Petersen je precizan s bijele tačke za pobjedu Freiburga rezultatom 3:1. 

Darmstadt je na svom terenu ugostio Eintracht iz Frankfurta. Mario Vrančić nije ulazio u igru na ovom susretu, a njegova ekipa slavila je rezultatom 1:0. Jedini pogodak postigao je Sirigu u 90. minuti susreta. Wolfsburg i Koln su odigrali susret bez golova. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije