Emocije na konferenciji Vatrenih, Subašić se rasplakao: Oprostite, ne mogu...

Radiosarajevo.ba
Emocije na konferenciji Vatrenih, Subašić se rasplakao: Oprostite, ne mogu...
PrtScr / Subašić nije mogao skriti emocije
Nakon što je spasio Hrvatsku u osmini finala Mundijala, odbranivši Dancima čak tri penala, Danijel Subašić jučer je s Domagojem Vidom bio na redovnoj press konferenciji u Sočiju.

Odlično raspoloženi i potpuno opušteni, Vida i Subašić su se zafrkavali, osobito oko situacije kad je Subašić pao s Vidinih ramena nakon pobjede protiv Danske.

A onda je došlo i pitanje jednog stranog novinara:

"Mi koji nismo previše upoznati sa situacijom, koliko vam znači majica s likom vašeg prijatelja?" upitao je novinar aludirajući na Subašićevu majicu na kojoj je uvijek Hrvoje Ćustić.

Ćustić je bio hrvatski fudbaler, član NK Zadar. Preminuo je 3. aprila 2008. godine u zadarskoj bolnici, od teških ozljeda zadobivenih tokom utakmice NK Zadar - HNK Cibalia koja se igrala 29. marta te godine. Hrvoje je u dvoboju s mladim Tomislavom Jurićem, udario u betonski zid što je urokovalo nagnječenje mozga i frakturu lubanje.

Subašić je prvo zastao, a onda kazao: "Pa, kad se njemu dogodilo to što se dogodilo... Huh...", krenuo je Subašić odgovarati na pitanje, ali nije mogao.

Zastao je, pognuo glavu i samo kroz zube jedva rekao: "Ne mogu."

Index.hr navodi kako Danijel nije mogao suzdržati suze, a Vida ga je pokušao utješiti zagrlivši ga i tapšajući po ramenu, dok je glasnogovornik Tomislav Pacak objašnjavao da je hrvatskom golmanu o tragičnoj smrti Hrvoja Ćustića jako teško govoriti.

Kad je došao k sebi, Subašić se zamijenio za mjesta s Vidom i prepustio mu mikrofone jer nije mogao govoriti. Vida je odradio presicu do kraja, a nakon njezina završetka, Subašić je na odlasku rekao u mikrofon:

"Oprostite na suzama, je**ga. Emocije su zaje*ana stvar..."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije