Elche zamalo 'zaledio' Camp Nou, Barcelona do pobjede u 85. minuti

0
Radiosarajevo.ba
Elche zamalo 'zaledio' Camp Nou, Barcelona do pobjede u 85. minuti
Foto: EPA-EFE / Detalj s utakmice Barcelona - Elche

Fudbaleri Barcelone pobijedili su večeras teškom mukom na svom Camp Nou stadionu Elche sa 3:2 u susretu 18. kola La Lige.

Barcelona je bila apsolutni favorit protiv slabašnog rivala, ali očigledno je da se četa Xavija Hernandeza još uvijek mora mučiti i sa onim najslabijim protivnicima.

Na samom početku susreta navijači Barcelone su pomislili da će ovo biti meč u kojem će njihov klub do vrha napuniti mrežu rivala. Jutgla i Gavi su pogađali u 16. i 19. minuti i sve je vodilo ka fantastičnoj noći Xavijevih izabranika.

Detalji optužnice protiv policajaca koji su pretukli dječaka Ajdina: Udarali ga, prijetili oružjem

Detalji optužnice protiv policajaca koji su pretukli dječaka Ajdina: Udarali ga, prijetili oružjem

Ipak, drugo poluvrijeme donijelo je šok za domaćina. U svega dvije minute gosti su postigli dva gola i došli do izjednačenja.

Prvo je mrežu Ter Stegena zatresao Tete Morente u 62. minuti, a onda Milla u 63. za 2:2.

Barcelona se dugo nije oporavila od šoka, ali ipak je smogla snage da postigne još jedan gol i ostvari pobjedu. To je učinio Nico u 85. minuti.

Katalonci su ovim trijumfom skočili na 7. poziciju jer imaju 27 osvojenih bodova, dok je Elche ostao na 16. mjestu sa svega 15 bodova.

     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije