Ronaldo spasio United, Juventus i Bayern uvjerljivi, do pobjede došla i Barcelona

0
Radiosarajevo.ba
Ronaldo spasio United, Juventus i Bayern uvjerljivi, do pobjede došla i Barcelona
FOTO: EPA / Novi udarac za Crvene đavole

Širom Starog kontinenta večeras je odigrano osam utakmica utakmica 4. kola UEFA Lige prvaka u kojoj većih iznenađenja nije bilo.

Manchester United je remizirao sa Atalantom na gostovanju (2:2). Iličić je u 12. minuti doveo klub iz Bergama u prednost od 1:0, a u sudijskoj nadoknadi nakon sjajne akcije sa Fernandesom, Ronaldo je poravnao rezultat, piše Scsport.

Nakon desetak minuta igre u drugom poluvremenu Zapata je zatresao mrežu Crvenih đavola. VAR je drugo provjeravao pogodak i Vinčić je na kraju pokazao da je isti regularan. Bilo je to za 2:1. U prvoj minuti sudijske nadoknade Ronaldo je postigao drugi gol za 2:2 i tako spasio United poraza.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Bayern Munchen je još jednom demonstrirao snagu, a slavio je protiv Benfice sa 5:2. Lewandowski i Gnabry su pogađali u 26. i 32. minuti, a Morato je smanjio na 2:1 u 38. U sudijskoj nadoknadi prvog dijela Lewandowski je promašio penal.

Golijada je nastavljena u drugom dijelu, a prvo je pogodio Sane u 49. minuti, a pogom je poljski napadač postigao svoj drugi pogodak. Nunez je bio strijelac drugog gola za portugalski klub, da bi Lewandowski kompletirao hat-trick u 84. minuti za konačnih 5:2.

Juventus je ostvario sigurnu pobjedu na svom terenu protiv Zenita (4:2). Stara dama je povela golom Dybale u 11. minuti, a Bonucci je autogolom u 26. minuti poravnao. U drugom dijelu Juve je došao do tri gola prednosti. Pogodio je ponovo Dybala u 58. minuti, a potom Chiesa u 74. i Morata u 82. Azmoun je u 92. minuti postavio konačnih 4:2.

Barcelona je došla od trijumfa protiv Dynamo Kieva (0:1). Jedini pogodak za Katalonce postigao je Fati u 70. minuti. Villarreal je bio siguran na svom terenu protiv Young Boysa (2:0), a pogotke su postigli Capoue i Danjuma.

Lille je ostvario gostujuću pobjedu protiv Seville (1:2). Ocampos je doveo Andalužane u prednost u 15. minuti, a potom je uslijedio preokret. David je bio stijelac za 1:1 u 43. minuti, a pobjedu francuskog klubu donio je Ikone u 51. minuti.

Liga prvaka, četvrto kolo:

Grupa E

Bayern Munchen – Benfica 5:2

Dynamo Kiev – Barcelona 0:1

Grupa F

Atalanta – Manchester United 2:2

Villarreal – Young Boys 2:0

Grupa G

Sevilla – Lille 1:2

Grupa H

Juventus – Zenit 4:2

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije