I to se desilo: Barcelona ispala već u grupnoj fazi Lige prvaka, Benfica ide dalje

0
Radiosarajevo.ba
I to se desilo: Barcelona ispala već u grupnoj fazi Lige prvaka, Benfica ide dalje
Foto: EPA / Rutinski trijumf Bavaraca

Barcelona se na surov način oprostila od Lige prvaka. Katalonski gigant pretrpio je u posljednjem kolu grupne faze ubjedljiv poraz u Minhenu od Bayerna, kojem bodovi uopšte nisu bili neophodni jer su Bavarci ranije osigurali prvo mjesto.

Barca bi se mogla i provući s porazom da je drugačiji bio rezultat u Lisabonu, no Benfica je pobjedom nad kijevskim Dinamom (2:0) preskočila izabranike Xavija Hernandeza.

Bayern je poveo u 34. minuti. Strijelac je bio Thomas Muller. Ubacio mu je Lewandowski, a on glavom smjestio loptu u mrežu. Zamalo ju je Araujo očistio s gol-linije, no zakasnio je. Zatim je sjajnim udarcem prednost domaćina udvostručio leroy Sane, a posao dovršio Musiala, za konačnih 3:0.

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Barcelona ipak ostaje na međunarodnoj sceni, seli se u Evropsku ligu.

Benfica je golovima Yaremchuka i Gilberta već u prvom poluvremenu povela s 2:0 i održala to stanje do kraja meča, za osvajanje drugog mjesta grupe E i plasman u osminu finala.

Salzburg i Lille su ranije osigurali prolazak u eliminacijsku rundu, no večerašnjim pobjedama tek su dodatno to potvrdili. Austrijanci su savladali Sevillu na svom terenu sa 1:0 golom Okafora, dok je Lille bio uspješan u gostima kod Wolfsburga (1:3).

Manchester United i Young Boys (1:1) remizirali su večeras na Old Traffordu, a tek sutra će biti odigran meč između Atalante i Villarreala, koji će odlučiti o drugom putniku u osminu finala iz grupe F (prvi je engleski tim).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije