Edin Džeko završio transfer: U Fenerbahce stiže legendarni štoper i prvak Europe sa Italijom

0
Radiosarajevo.ba
Edin Džeko završio transfer: U Fenerbahce stiže legendarni štoper i prvak Europe sa Italijom
Foto: Instagram / Leonardo Bonucci

Ne znamo hoće li Edin Džeko imati budućnost kao sportski direktor, ali svakako bivši napadač Rome i Intera odigrao je ključnu ulogu u odluci Leonarda Bonuccija da prihvati ponudu Fenerbahcea, jednog od najuglednijih turskih klubova.

Odbrambeni igrač, koji je prešao iz Juventusa u Union Berlin tokom ljeta 2023. godine, tražio je novu avanturu kako bi podigao svoju cijenu pred Euro 2024, svoj posljednji veliki cilj u karijeri, a na vrhu liste njegovih preferencija bio je povratak u reprezentaciju Italije.

Odlučujući poziv: Popodne je održan trostruki razgovor između Bonuccija, Džeke i njihovog agenta koji je je prevagnuo. Leo je kasnije dobio i potvrdu od selektora Luciana Spallettija koji je odobrio prelazak u Fenerbahce.

Džeko se ispromašivao. Titula sa Fenerbahceom mu ostaje san

Džeko se ispromašivao. Titula sa Fenerbahceom mu ostaje san

Ukratko, ako Bonucci bude igrao dobro, barem će biti uzet u obzir za putovanje u Njemačku, za koje se trenutno priprema.

Detalji: U periodu između 9. i 10. januara, Bonucci bi trebao otputovati u Istanbul kako bi završio pregovore i potpisao ugovor. Međutim, prije toga, potrebno je raskinuti ugovor s Union Berlinom, što bi trebalo koštati odricanje od milion i 250 hiljada eura (2,44 miliona KM), nakon čega bi Fenerbahce dobio zeleno svjetlo, a Bonucci bi primao platu od 2,8 miliona eura (5, 48 miliona KM) za šest mjeseci, javlja calciomercato.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije