Edin Džeko vjeruje u novi stručni štab: "Mislim da smo na dobrom putu"

0
Radiosarajevo.ba
Edin Džeko vjeruje u novi stručni štab: "Mislim da smo na dobrom putu"
Foto: EPA - EFE / Edin Džeko

Edin Džeko postigao je jedini gol za Bosnu i Hercegovinu u porazu od Njemačke (1:2) u susretu  trećeg kola A3 grupe Lige nacija, koji je odigran na Bilinom Polju.

Kapiten Zmajeva je nakon meča govorio za BHRT 1.

"Sigurno da je bilo dobrih stvari. Bilo je i stvari koje nisu bile dobre. Pogotovo prva dva kola koja smo primili. Bez obzira koliko je Njemačka jaka, mi moramo bolje reagovati u tim situacijama. Sigurno da je ovo bila velika utakmica za mnoge igrače.

Barbarez zadovoljan izdanjem protiv Njemačke: "Osnova naše igre je borba, karakter i moral"

Barbarez zadovoljan izdanjem protiv Njemačke: "Osnova naše igre je borba, karakter i moral"

Nije bilo lako igrati. Momci su pokazali da su budućnost reprezentacije. Primili smo golove nakon 0:2, pa je VAR poništio. Pokazali smo karakter i zabili gol. Bilo je otvoreno do zadnje minute. Nismo uspjeli, ali idemo dalje".

Komentarisao je i borbenost igrača.

Pogledajte gol Edina Džeke protiv Njemačke

Pogledajte gol Edina Džeke protiv Njemačke

"Svaka utakmica donosi nešto novo. Nešto pozivino, ali i negativno. Nije lagano igrati ove utakmice. Bio sam i ja nekada mlad. Nekada se 'odsjeku noge'. Ima grešaka, ali tu su selektor i stručni štab da maksimalno poradimo na tome i da se isprave.

Pozitivna je stvar što odmah igramo za tri dana. To je meč protiv Mađarske gdje očekujemo pozitivan rezultat. Treba biti realan da je Njemačka jača, ali protiv Mađarske mora biti bolje".

Odgovorio jei na pitanje koliko porazi ostavljaju traga na igračima.

"Sigurno da nije lijepo izgubiti. Ipak, situacija je takva kakva jeste. Promijenili smo puno trenera i igrača. Ja ne volim pričati o tome šta je bilo. Bilo je neočekivanih poraza, ali iz svega treba nešto naučiti. Mislim da smo sa novim stručnim štabom na dobrom putu. Donijeli su dosta pozitivnih stvari. Mi igrači to moramo pratiti i vjerujem da će rezultati doći", dodao je Džeko.

Zmajevi naredni susret igraju 14. oktobra u Zenici protiv Mađarske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije