Edin Džeko se oprostio od Intera: 'Sanjali smo i osvojili četiri pehara. Bilo je to divno putovanje'

1
Radiosarajevo.ba
Edin Džeko se oprostio od Intera: 'Sanjali smo i osvojili četiri pehara. Bilo je to divno putovanje'
Foto: Printscreen / Edin Džeko

Najpoznatiji bosanskohercegovački nogometaš i kapiten reprezentacije BIH Edin Džeko potpisao je za turski Fenerbahce.

Džeko je prošao ljekarske preglede, nakon čega je ozvaničio prelazak u Fenerhahce.

Na društvenim mrežama oprostio se od Intera, s kojim je ugovor potpisao u augustu 2021. godine. Kako kaže, sanjali su, prešli kilometre i osvojili četiri pehara.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Dijamant se oprostio i od navijača Intera, oslovljavajući ih s nadimkom 'Nerazzurra', što u prijevodi znači "ludi Inter".

"Ciao pazza (ludi) Inter, ovo su bile dvije divne godine. Divno je bilo na terenu, sa trenerom i saigračima. I prelijepo na tribinama - San Siro je uvijek pun nevjerovatne podrške, za tim koji je sposoban da dođe do finala u svakom takmičenju. Postizao sam golove. Sanjao sam. Sanjali smo, prešli kilometre i osvojili četiri pehara. Bilo je to divno putovanje. Sada idemo na različite načine, ali hvala vam na svemu. I puno sreće u budućnosti! Forza Inter.", navodi se u objavi.

Klub iz Milana se na društvenim mrežama zahvalio i oprostio od Džeke.

Tim iz Istanbula ponudio je Džeku dvogodišnji ugovor. Navodno će napadač zaraditi oko 4 miliona eura neto plus dodaci i značajan bonus za prijavu.

Ciao pazza Inter, sono stati due anni bellissimi. Bellissimi in campo, con il mister e i compagni. E bellissimi sugli spalti: San Siro sempre pieno con un tifo incredibile dovunque, per una squadra capace di arrivare in finale in ogni competizione. Ho segnato. Ho sognato. Abbiamo sognato, fatto chilometri e vinto 4 coppe. È stato un viaggio stupendo. Ora ci separiamo, ma grazie di tutto. In bocca al lupo per il futuro! Forza Inter Edin 🦢 🏆🏆🏆🏆

Posted by Edin Džeko on Thursday, June 22, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije