Roma savladala Crotone golom Perottia iz jedanaesterca

Radiosarajevo.ba
Roma savladala Crotone golom Perottia iz jedanaesterca
Na rimskom stadionu Olimpico, u okviru 10. kola italijanske serije A, "vučica" je dočekala Crotone gdje je slavila rezultatom 1:0.

Trener 'vučice' Eusebio Di Francesco kazao je prije početka utakmice da nema odmora za najbolje igrače tima, tako da se u prvoj postavi našao i bh. fudbaler Edin Džeko. 

Na samom početku utakmice, u 9. minuti Rolando Mandragora je prekršio pravila sa svojim faulom. Barem je tako Gianluca Manganiello signalizirao. Sudac je svirao penal, a izveo ga je Diego Perotti koji nije ostavio ni mrvicu šanse golmanu kod ovog penala. Pucao je nisko uz lijevu stativu, te doveo AS Romu u vodstvo.

Edin Džeko je u 40. minuti imao odličnu priliku kada je opucao sa srednje udaljenosti. Snažni volej je bio usmjeren prema donjem desnom kutu, ali Alex Cordaz je bio spreman i zadivljujuće odbranio.

Sjajnu šansu je imao naš reprezentativac u drugom poluvremenu. Opalio je volej iz prve s ruba šesnaesterca u 57. minuti. Lopta je išla skroz uz lijevu stativu, ali je golman to čudesno obranio.

Roma je peta na tabeli sa 18 bodova, sedam manje od vodećeg Napolija, ali ima utakmicu manje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije