Džeko se ispromašivao. Titula sa Fenerbahceom mu ostaje san

1
Radiosarajevo.ba
Džeko se ispromašivao. Titula sa Fenerbahceom mu ostaje san
Foto: EPA / Edin Džeko

Konyaspor je na domaćem terenu stadion u okviru 35. kola ugostio drugoplasiranu ekipu prvenstva, Fenerbahce. Konačan rezultat nakon posljednjeg sudijskog zvižduka glasio je iznenađujućih 0:0.

Domaćin je u susret protiv istanbulskog velikana ušao kao prva ekipa iznad zone ispadanja sa prijekom potrebom za bodovima, dok su gosti iz Istanbula također trebali bodove kako bi održali korak za Galatasarayom koji je u okviru 35. kola slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 6:1 u duelu sa Sivassporom.

Ekipa iz Istanbula koju je kao kapiten predvodio reprezentativac Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, od prve minute je krenula ofanzivno i u prvom poluvremenu je uputila devet udaraca od čega četiri u okvir gola domaćina, ali promjene rezultata nije bilo.

Zlatko Lagumdžija održao niz sastanaka u Rijadu: 'Sutra nazad za New York. Još četiri dana posla'

Zlatko Lagumdžija održao niz sastanaka u Rijadu: 'Sutra nazad za New York. Još četiri dana posla'

Drugo poluvrijeme donijelo nastavak napada gostiju, ali i dvije povrede Bright Osayi Samuel i Irfan Can Kahveci su zbog povreda napustili teren, a Džeko i društvo su u drugih 45 minuta uputili osam udaraca od čega dva u okvir gola domaćih.

Domaćin u posljednjem minutu regularnog dijela utakmice uspijeva iz drugog udarca u okvir Livakovićevog gola šokirati goste i doći do prednosti od 1:0. Strijelac gola bio je Senegalac, Alassane Ndao, ali je njegov gol nakon VAR intervencije poništen zbog nedozvoljene pozicije, prenosi SC Sport.

Ni nakon sudijske nadoknade nije bilo promjene rezultata pa su se obje ekipe morale zadovoljiti sa po jednim bodom koji Konyasporu donosi dva boda više od Gaziantepa koji je prva ekipa na mjestu koje vodi u niži rang, a Fenerbahce je sada na minus šest u odnosu na Galatasaray, a do kraja su ostala još samo tri kola.

Džeko je na terenu proveo cijeli meč i propustio iskoristiti čak četiri dobre prilike, drugi bh. reprezentativac u redovima Fenerbahcea, Rade Krunić, odgledao je meč sa klupe za rezervne igrače.

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1787549691304919216[/twitter]

Standings provided by Sofascore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije