Džeko s Interom poražen u Milanu, Salzburg remizirao s oslabljenim Bayernom

0
Džeko s Interom poražen u Milanu, Salzburg remizirao s oslabljenim Bayernom
Foto: Twitter/Uefa Champions League / Džeko poražen u Milanu

U okviru osmine finala Lige prvaka večeras su snage odmjerili Inter, našeg kapitena Edina Džeke i Liverpool, te Salzburg i Bayern.

U prvom poluvremenu utakmice u Milanu samo su nedostajali golovi. Obje ekipe napravile su nekoliko šansi.

Sličnu situaciju gledali smo i u drugom poluvemenu, ali je engleski tim bio nešto konkretniji te na kraju zasluženo slavio s 0:2. Golove su postigli Firmino (76.) i Salah (83.). Džeko je na terenu proveo svih 90 minuta.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

U drugoj utakmici Salzburg je iznenadio favorizovani Bayern. Austrijanci s golom Adama poveli već u 21. minuti utakmice. Ipak, Bayern je u 90. minuti uspio poravnati rezultat golom Comana.

Treba reći da je tim iz Minhena imao problema s igračkim kadrom. Nagelsmann nije mogao računati na prvog golmana Neuera, Goretzku, Musialu i Daviesa.

Uzvratni mečevi u kojoj pada odluka o četvrtfinalistima igrat će se 8. marta.

Podsjetimo, dan ranije Manchester City je protutnjao Lisabonom i s visokih 0:5 pobjedio domaći Sporting te tako praktično riješio pitanje prolaska u narednu rundu prestižnog takmičenja.

Drugi duel između domaćeg PSG i Real Madrida bio je mnogo interesantniji. Na Parku prinčeva meč je okončan minimalnom pobjedom domaćina. Gol odluke u sudijskoj nadokandi vremena postigao je Mbappe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije