City protutnjao Lisabonom, PSG u sudijskoj nadoknadi savladao Real

0
A. Ka.
City protutnjao Lisabonom, PSG u sudijskoj nadoknadi savladao Real
Foto: Twitter / UEFA Champions League / Courtois bio na visini zadatka

U okviru osmine finala Lige prvaka večeras su na rasporedu bile dvije utakmice.

Manchester City je protutnjao Lisabonom i s visokih 0:5 pobjedio domaći Sporting te tako praktično riješio pitanje prolaska u narednu rundu prestižnog takmičenja.

Drugi duel između domaćeg PSG i Real Madrida bio je mnogo interesantniji. Na Parku prinčeva meč je okončan minimalnom pobjedom domaćina. Gol odluke u sudijskoj nadokandi vremena djelo je Mbappea.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Domaći imaju i pored trijumfa za čime da žale, pogotovo ako se uzme u obzir da je u 61. minuti utakmice Lionel Messi promašio penal. Tačnije, odbranio mu je udarac s 11 metara golman Reala Thibaut Courtois, koji je bio na fantastičan tokom čitave utakmice.

Uzvratne utakmice igraju se za dvije sedmice. Napomenimo i to da od ove sezone u svim UEFA-inim natjecanjima više ne vrijedi pravilo gola u gostima pa se može očekivati puno ofenzivniji nogomet i mnogo više uzbuđenja nego do sad u ovoj fazi natjecanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije