Džeko oduševio regiju: Uključio se u akciju Torcide za pomoć mladiću s posebnim potrebama

0
Radiosarajevo.ba
Džeko oduševio regiju: Uključio se u akciju Torcide za pomoć mladiću s posebnim potrebama
Foto: Instagram / Edin Džeko

Kapiten reprezentacije BiH i turskog Fenerbahcea, Edin Džeko (37), oduševio je regiju novom humanom gestom.

On se odlučio uključiti u akciju pomoći Igoru (20), mladiću s problemima u razvoju iz Hrvatske, koji je bio žrtva fizičkog i verbalnog zlostavljanja dvojice maloljetnika.

Na videu koji se proširio Hrvatskom i regionom vidi se kako jedan od mladića 20-godišnju žrtvu tjera da navija za Dinamo te ga šamara po licu.

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

Igor je prošao bez većih posljedica. Njegova majka je otkrila kako je nesposoban za rad, a ona je nezaposlena te žive od socijalne pomoći u prilično skromnim uvjetima.

Igor obožava fudbal i veliki je navijač Hajduka. Torcida je stoga odlučila pokrenuti humanitarnu akciju za Igora i njegovu mamu.

"Uz novčane priloge, potrebni su nam i građevinski radnici, keramičari, električari, vodoinstalateri", napisali su na Instagramu.

Objavili su broj računa na kojem se može pomoći Nadici i Igoru. Dodaju kako su ostali zaprepašteni uvjetima u kojima porodica živi.

"Niste sami", poručili su im navijači splitskog kluba.

Akciji se odazvao i mladi umjetnik koji crta olovkom brojne poznate igrače. Naslikao je i Edina Džeku koji mu se potpisao na crtež koji je sada stavio na aukciju. 

Džekin komentar
Foto: Instagram: Džekin komentar

"Početna cijena je 10 eura. Aukcija traje do petka do 19 sati i 50 minuta. Onaj ko ponudi najviše za sliku, uplatu će izvršiti direktno na račun porodice, a poštarinu plaćam ja. Naše srce je veliko, pokažimo još jednom koliko je zapravo veliko", napisao je umjetnik.

U komentare se javio Dijamant i oduševio pratitelje.

"500 eura od mene. Stjepo Ivančić će uplatiti ako bude najveća ponuda", napisao je Džeko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije