Džeko nakon utakmice: Trebali smo sve riješiti u 90 minuta...

0
Radiosarajevo.ba
Džeko nakon utakmice: Trebali smo sve riješiti u 90 minuta...
Radiosarajevo.ba / Edin Dzeko

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela izboriti finale baraža za plasman na Europsko prvemstvo.

Zmajevi su na stadionu Grbavica, pred 1.800 navijača, nadigrani od Sjevere Irske nakon penala.

Naš reprezentativac, kapiten Zmajeva Edin Džeko nakon meča nije krio razočarenje.

"Nažalost, nismo prošli. Možemo da žalimo. Na kraju krajeva, penali su lutrija. Najviše mi je žao tih momaka koji su promašili penale, ne treba njih kriviti. Trebali smo sve riješiti u 90 minuta. Prvo poluvrijeme smo odigrali odlično, na početku drugog malo smo im dali više prostora, što su iskoristili da daju gol, koji je bio sretan za njih, nesretan za nas", kazao je Džeko u izjavi za Nova BH.

Govoreći o drugom poluvremenu meča rekao je da su "i oni morali malo više rizikovati".

"Nismo se planirali povući, ali ritam utakmice te natjera. Šteta je što smo primili tako gol. Imali smo kasnije šansi, Rade, Pjana, ja… Nažalost, nismo uspjeli… Momci su dali sve od sebe, svi smo dali 120 posto, a nije nimalo lako na početku sezone. Momci su trčali, borili se. Sada idu naredne utakmice, ima dosta igrača koji su spremni da upadnu… Za manje od tri dana je sljedeća utakmica", dodao je Džeko.

Na pitanje o nastavku igranja za reprezentaciju i pokušaju da se plasira na EP 2024. godine, Dijamant je odgovorio da ne zna.

"Vidjet ćemo, ne bih išao baš tako daleko u budućnost, najbitnije je da sam zdrav. Dobili smo tih mladih igrača koji su pokazali da mogu biti dio ove reprezentacije i da će biti sigurno pojačanje za budućnost…”, kazao je Džeko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije